Keitto on suloisen samettista, ja siinä on myös aavistus tulisuutta. Leipä täydentää sen kunnon ateriaksi.
Bataattikeitto ja tomaatti-pestoleipäset
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja paloittele pieniksi paloiksi bataatit, perunat ja sipulit. Laita kasvikset kattilaan ja kaada kuuma kasvisliemi päälle. Keitä palat kannen alla täysin kypsiksi. Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa tomaatti-pestoleipästen kanssa.
Tee leivät keiton kiehuessa. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Halkaise patongit ja puolita ne. Levitä jokaiselle patongille ruokalusikallinen pestoa. Lisää päälle kuutioitua tomaattia. Lisää lopuksi päälle mozzarellajuustoa. Paista uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Ripottele päälle mustapippuria.