
Valmiit joululaatikot keventävät ruokarumbaa – näin muokkaat niistä herkullisia.
Näin saat lisämakua kaupan joululaatikoihin
Työvaiheet
- Lusikoi valmislaatikko kulhoon, lorauta päälle noin ½ desilitraa kermaa ja sekoita hyvin. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja tai mantelirouhetta.
- Tee halutessasi laatikon pintaan koristekuvioita esimerkiksi pikkulusikalla. Nosta pinnalle muutama lusikallinen voita pieninä nokareina. Lämmitä uunissa 175 asteessa kuumaksi.
Vinkki! Voit myös lisätä laatikoihin mausteita, kuten jauhettua valkopippuria, raastettua muskottia tai vaikka hieman siirappia makeutta lisäämään.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.