Timjami-perunavuoka

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Perunavuoka on parhaimmillaan liharuokien seurassa.
Resepti Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Herkullinen perunaviipaleista koottu vuoka on maustettu timjamilla ja valkosipulilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
1 t
Helppo

Timjami-perunavuoka

Ainesosat

Vaiheet

  1. Pese perunat hyvin, älä kuori. Viipaloi perunat aivan ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Asettele siivut voideltuun uunivuokaan perunoiden muotoisina ryhminä.
  2. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon hienonnettu valkosipuli, timjami, suola ja mustapippuri.
  3. Kaada maustevoi perunoiden päälle.
  4. Kypsennä laatikko 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  5. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia uunin ylätasossa, kunnes pinta rapeutuu ja ruskistuu.