Helppo lohipiiras

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Ohje: Kodin Kuvalehti

Lohipiirakan mehevä pohja syntyy nopeasti sekoittaen. Täytteeksi sopii joko lohisäilyke tai lämminsavustettu kirjolohi.

Ohje on julkaistu Kodin Kuvalehden Leivo joulu kotiin -ruokaliitteessä vuonna 1987.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
45 min
Helppo

Helppo lohipiiras

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle, tasoita pinta lastalla tai veitsellä.
  2. Leikkaa lohi pienemmiksi paloiksi ja levitä taikinan päälle.
  3. Hienonna keitetyt munat ja levitä pinnalle.
  4. Ripottele päälle sitruunapippuria ja tilliä.
  5. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä päälle.
  6. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.