Levyleipä

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Tarja ja Henri Laamanen KUVA Pia Inberg

Ruisleseet ja pellavarouhe tuovat lisämakua levyleipään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
uunipellillinen
30 min ja taikinan kohotus
Helppo

Levyleipä

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuumenna maito tai vesi +42-asteiseksi.
  2. Lisää joukkoon hunaja, suola, pellava- ja karpalorouhe sekä kaurahiutaleet tai leseet.
  3. Sekoita kuivahiiva tilkkaan jauhoja ja lisää taikinaan. Alusta joukkoon loput jauhot. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  4. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota uudelleen lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
  5. Ripottele pintaan öljyä ja kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
  6. Tee levite. Kuivata kermaviili kahvisuodattimessa niin, että neste valuu pois ja jäljelle jää tahnamainen levite. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulit ja mausteet.
  7. Tarjoa levite lämpimän leivän kanssa.