Ruisleseet ja pellavarouhe tuovat lisämakua levyleipään.
Levyleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito tai vesi +42-asteiseksi.
- Lisää joukkoon hunaja, suola, pellava- ja karpalorouhe sekä kaurahiutaleet tai leseet.
- Sekoita kuivahiiva tilkkaan jauhoja ja lisää taikinaan. Alusta joukkoon loput jauhot. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota uudelleen lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
- Ripottele pintaan öljyä ja kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
- Tee levite. Kuivata kermaviili kahvisuodattimessa niin, että neste valuu pois ja jäljelle jää tahnamainen levite. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulit ja mausteet.
- Tarjoa levite lämpimän leivän kanssa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.