Kanelikanasalaatti hummuspedillä

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Hummus takaa sen, että tällä salaatilla lähtee nälkä.
Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Kanelimarinoitu broileri maistuu herkulliselta paahdettujen kasvisten kanssa. Kokeile salaatinkastikkeeksi hummusta, mutta sipaise se trendikkäästi salaatin alle lautaselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min + marinoituminen
Helppo

Kanelikanasalaatti hummuspedillä

Ainesosat

Vaiheet

  1. Paloittele broileri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Purista sitruunan mehu. Sekoita valkosipuli, sitruunamehu, öljy ja kaneli muovipussissa ja lisää broileri marinadin joukkoon. Sulje pussi ja sekoittele marinadi käännellen kaikkialle lihaan. Anna marinoitua puolesta tunnista useisiin tunteihin.
  2. Valmista hummus. Valuta kikherneet säilöntäliemestä. Pese appelsiini, raasta kuori ja purista mehu. Murskaa ja kuori valkosipulinkynsi. Hienonna kaikki aineet tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä, jos tahna on todella jäykkää.
  3. Paloittele paprikat ja kesäkurpitsat. Kuori ja viipaloi punasipuli. Asettele paprikat ja kesäkurpitsat uunipellille. Paahda niitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää sipulit pellille ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
  4. Paista maustunut broileri muutamassa erässä kypsäksi paistinpannulla.
  5. Kokoa salaatti levittämällä hummusta lautasille ja kasaamalla päälle kasviksia, rucolaa, lehtipersiljan lehtiä, manteleita ja kanaa.