
Punajuurisalaatti on parasta itse tehtynä. Ruokaisa granaattiomenasalaatti on maustettu itämaisittain.
Omena-punajuurisalaatti ja granaattiomena-tattarisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda niitä uunissa 175 asteessa noin 30–45 minuuttia. Punajuuret saavat jäädä aavistuksen koviksi. Jäähdytä.
- Leikkaa omenat kuorineen samankokoisiksi lohkoiksi kuin punajuuret.
- Valmista kastike. Sekoita majoneesin joukkoon ranskankerma, etikka ja mausteet.
- Yhdistä punajuuret ja omenat ja kaada kastike päälle. Laita kylmään maustumaan.
- Vinkki! Murusta salaatin päälle sinihomejuustoa ja saksanpähkinöitä.
- Keitä tattarisuurimot ohjeen mukaan.
- Pese ja halkaiset tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
- Halkaise granaattiomena ja kopauta siemenet pois. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kuoresta. Paloittele.
- Yhdistä ainekset. Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu, suola ja pippuri. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua kylmässä.
- Vinkki! Salaattiin sopivat myös fetajuusto ja pähkinät.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.