Mauste-porkkanakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota öljy ja sokeri kevyesti.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet, sekoita taikinaan. Kääntele lopuksi porkkanaraaste, pähkinärouhe ja rusinat sekaan.
- Levitä taikina 24-26 senttiä halkaisijaltaan olevaan voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Jäähdytä vuoassaan 5 minuuttia ja irrota varovasti. Jäähdytä kokonaan.
- Kostuta sitruunamehulla koko kakku.
- Päällistä varten sekoita pehmeä juusto mausteiden kanssa. Levitä kakun pinnalle. Kakku vetäytyy sopivasti hyvin peitettynä jääkaapissa ja maistuu vielä leipomista seuraavina kahtena päivänä. Jos pakastat kakun, kostuta ja koristele se vasta sulatuksen jälkeen.
Vinkki! Saat kivoja suklaakoristeita kuumentamalla mikrossa Fazerin Minut Block-suklaanappeja. Leikkaa pussiin sulatuksen jälkeen pienen pieni reikä ja pursota leivinpaperille haluamiasi koristekuvioita. Anna kovettua ja irrota koristeet ohuella veitsenterällä.