Karpalo-kerroskiisseli

Kerroskiisseli on nostalginen herkku.

Maitokiisseli

5 dl kevytmaitoa
3 rkl Maizenaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Karpalokiisseli
7 ½ dl vettä
4 dl karpaloita
1 ½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mittaa vaniljakiisseliä varten kattilaan muut aineet paitsi vaniljasokeri. Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Kiisseli on valmista, kun se on saennut ja ensimmäiset kuplat pulpahtavat kiisselin pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nosta kattila liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Nosta kattila tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä. Sekoita kiisseli kylmäksi. Säilytä jääkaapissa.

Keitä karpalokiisseliä varten vettä ja karpaloita hiljalleen puolisen tuntia, kunnes karpalot ovat vaalentuneet. Siivilöi karpalot pois ja ota mehu talteen. Lisää sokeri.

Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Kaada seos ohuena nauhana kiisseliin. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes ensimmäiset kuplat pulpahtavat pinnalle.

Nosta kattila heti pois liedeltä. Jäähdytä. Kiisselit saattavat tuntua jähmeiltä jäähdyttyään. Sekoita ne hyvin ennen tarjoilua ja annostele kerroksittain jälkiruokamaljoihin. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla