Kirpeä raparperipaistos

Tarjoa raparperipaistoksen kanssa jäätelöä tai kermavaahtoa.

Taikina

1 granaattiomena
6 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
1,5 dl piimää

Täyte
750 g raparperia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 granaattiomenaa
25 g mantelilastuja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pinnalle
tomusokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Halkaise granaattiomena. Kaiverra siemenet irti teelusikalla ja valuta niitä hetki siivilässä. Mittaa vehnäjauhot, paloiteltu huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Nypi aineet murumaiseksi seokseksi.

Sekoita sooda piimän sekaan ja lisää seos taikinaan. Lisää yhden granaattiomenan siemenet taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna levätä hetki jääkaapissa.

Valmista täyte: Leikkaa raparperit reilun sentin siivuiksi. Mittaa raparperipalat, sokeri, vaniljasokeri ja kahden granaattiomenan siemenet kulhoon. Sekoita keskenään.

Voitele 4–6 annosvuokaa. Jaa raparperiseos vuokiin. Nypi päälle taikinaa tai kaulitse niistä vuokiin sopivat kannet. Ripottele mantelilastut taikinan päälle. Paista kiusauksia uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia. Jäähdytä haaleiksi ja sirottele päälle tomusokeria. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Voit paistaa myös yhden ison paistoksen piirakan tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla