Halloweenin hauskimmat suklaalla höystetyt kurpitsatortut valmistuvat helposti puolessa tunnissa. Katso videolta, miten tortut leivotaan.
Suklaa-kurpitsamuumiot
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle noin 15 minuuttia ennen leipomista. Jos teet isoja torttuja, nipistele kaksi levyä pitkältä sivulta tiukasti kiinni toisiinsa. Jos teet pieniä torttuja, leikkaa levyt kahteen osaan ja kauli hieman suuremmiksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kurpitsasoseen joukkoon sokeri ja mausteet. Levitä sosetta taikinalevyjen toiselle puolelle. Ripottele päälle suklaata.
- Leikkaa levyjen toiseen puoleen saksilla suikaleita. Nosta suikaleet sikin sokin täytteen yli. Asettele suikaleet tortun yläosaan siten, että muumion silmille jää aukko. Nipistä suikaleet tiukasti kiinni taikinan reunaan.
- Paista torttuja 15–20 minuuttia uunin keskitasolla.
- Tee silmät pyörittämällä mustasta marsipaanista mustuaiset ja kiinnittämällä ne valkoisiin pastilleihin. Asettele silmät paikoilleen hieman jäähtyneisiin torttuihin.
Vinkki!
Tumma suklaa antaa tortuille syvän maun. Vaihda se maitosuklaaseen, jos pidät makeammasta.
Hyvin varustelluista ruokakaupoista voi ostaa kurpitsasosetta valmiina säilykkeenä. Voit valmistaa soseen myös itse paahtamalla kuorittua ja paloiteltua kurpitsaa uunissa ja soseuttamalla kypsän kurpitsan sileäksi.