Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Monesta paikkaa saa jo uusia mansikoita ja niiden innostamana oli leivottava kakku. Tämä kakku olisi täydellinen myös juhannusjuhliin, sillä marenkikakun pohjat voi helposti valmistaa vaikka viikkoa ennen juhlia. Monesti juhannus vietetään paikassa, jossa ei ole uunia. Kakku kannattaa kuitenkin kasata vasta juuri ennen tarjoilua. Syötävät kukat, kuten syreeni viimeistelevät kakun. Toki koristeissa voi käyttää myös vaikkapa ruusun terälehtiä, orvokkeja tai muita syötäviä kukkia.

Marenkikakku (n. 8hlö)

  • 5 valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl perunajauhoja

Täyte

  • nutellaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl tuorejuusto
  • mansikoita
  • mustikoita

Piirrä leivinpaperin päälle ruokalautasen avulla pyöreä muotti marenkipohjaa varten. Voitele ympyrä kevyesti ruokaöljyllä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää, kovaa ja pysyy kulhoa kallistettaessa paikoillaan. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Sekoita perunajauhot nostellen vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Nostele vaahtoa reunoilta hieman ylöspäin. Kypsennä pohjaa 125-asteisen uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia. Kun pohja tuntuu kevyeltä ja rapealta, se on kypsä. Anna jäähtyä rauhassa.

Vispaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä nutellaa paksu kerros varovasti kakkupohjan päälle. Levitä päälle puolet kermatuorejuustoseoksesta. Pilko muutama mansikka myös täytteiden päälle. Aseta toinen kerros kakkuun ja kuorruta kakku päältä kermatuorejuustoseoksella. Koristele mansikoille, mustikoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Katso resepti myös överikakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En voi sille mitään, että tämä on jo ties kuinka mones jäätelökokeilu. Mutta aina kerta kerran jälkeen sitä keksii parempia yhdistelmiä ja makuja. Muutama viikko sitten veljeni toi tuliaisina meille näitä ihania M&M´s karkkeja ja samalla viikolla joku meidän perheen rosvo oli syönyt kaikki jäätelöön suunnitellut dumlet. Onneksi karkkirosvo oli iskenyt, sillä en muuten olisi keksinyt laittaa näitä M&M´s karkkeja jäätelöön.

Sateenkaarijäätelö

5 dl vispikermaa

1 tölkki kondensoitua maitoa (397 g / 304 ml)

Makuaineet

2 dl M&M´s karkkeja

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito. Vatkaa seos kuohkeaksi. Murskaa n.2 dl M&M´s karkkeja blenderissä hieman. Nostele murskatut karkit valmiin massan sekaan ja upota lopuksi vielä muutama kokonainen M&M´s karkki massan sekaan. Sekoita massaa hieman ja lisää lopuksi muutama tippa erivärisiä elintarvikevärejä pintaan. Marmoroi veitsellä vedellen elintarvikeväri jäätelöön. Jäädytä massa pakastimessa mielellään yön yli kelmun alla. 

Karkkien värikäs pinta värjäsi jäätelömassaa hauskasti ja lopputulos on aika suloinen. Tätä jäätelöä kelpaa tarjoilla kesäjuhlissa ja syntymäpäivillä. Kaiken lisäksi se on niin mielettömän helppoa valmistaa ja nopeampaa, kun valmiiin jäätelöpaketin ostaminen kaupasta. Tämän reseptin myötä en ole juuri ostanut kaupan valmiita jäätelöitä. Katso myös resepti Dumle-jäätelöön ja Omar-jäätelöön.

Minkälaisia jäätelömakuja sinä olet tehnyt? Kuulen mielellään uusia yhdistelmiä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Puutarhasta riittää tällä hetkellä vaikka mitä hyödynnettävää leivontaan ja ruoanlaittoon. Lipstikkakeiton lisäksi olen haaveillut joka vuosi tekeväni Louhisaaren ihanaa juomaa. Juoma on oikeasti nopea ja helppo tehdä perinteisellä Marttojen ohjeella, jonka minäkin kaivoin esiin. Juoma on ihanan kesäisen raikas ja mustaviinimarjapensaan lehtien aromi tulee siinä hienosti esiin. Tämä juoma on täydellinen juhannusjuhliin.

Louhisaaren juoma

  • 2 sitruunaa
  • 4-5 l tuoreita, pakastettuja tai 100 g kuivattuja mustaherukan lehtiä
  • 1 kg sokeria
  • 5 l vettä
  • 1 tl hiivaa

Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa, poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.  Laita sitruunan kuoret ja viipaleet, huuhdotut mustaherukan lehdet, sokeri ja kiehuva vesi sankoon. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi. Siivilöi juoma. Liuota hiiva haaleaan vesitilkkaan ja kaada juoman joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Pullota ja säilytä viileässä muutaman päivän ajan ennen tarjoamista.

Kaivettiin kuistille vanhat rottinkiset tuolit esiin. Näissä vanhoissa ja kauniissa lumikenkätuoleissa on mielettömän mukava istua. Toivotaan, että se aurinko tulisi taas sieltä ja uloskin uskaltaisi mennä istuskelemaan Louhisaaren juoma kädessä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yhtäkkiä viilenneet ilmat ja kylmyys saa kääriytymään vilttien alle kynttilänvaloon. Mieli teki lämmintä keittoa ja lipstikat siihen löytyi omalta kotipihalta. Keitto oli niin täydellistä, että tätä tehdään varmasti vielä monet kerrat.

Jo lapsuuden kotipihassa oli iso lipstikkapensas ja sen kirpsakoita lehtiä maisteltiin suoraan pensaasta. Rakastan lipstikan makua ja olen kokeillut hyödyntää sitä monessa ruoassa. Lipstikka sopii täydellisesti keittoihin ja grilliruokiin voimakkaan makunsa vuoksi. Meidän pihalle istutin myös muutama vuosi sitten lipstikkapensaan, jonka lehdet haluan hyödyntää mahdollisimman hyvin.


Aikaisemmin olen kokeillut tehdä lipstikkapestoa- tavallisen peston tapaan, mutta korvaamalla basilikan lehdet lipstikalla. Pesto on herkullista leipien ja pastan päällä. Törmäsin muutama viikko sitten tähän Sopan lipstikkakeitto reseptiin ja kokeiltiin tehdä keittoa nyt kun lipstikat ovat parhimmillaan. Suosittelen lämpimästi tätä keittoa viileinä kesäpäivinä. Täydellisen herkullinen keitto on vieläpä nopea ja helppo valmistaa. 

Lipstikkakeitto

  • 2 keskikokoista sipulia
  • voita tai öljyä kuullottamiseen
  • 1 ½ dl tuoreita tai 2–4 rkl kuivattuja lipstikan lehtiä
  • 8 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatejuustoa
  • mustapippuria
  • suolaa

Työvaiheet:

Kuullota hienonnettu sipuli kattilassa ja pyöräytä sekaan silputut lipstikan lehdet muutamaksi minuutiksi. Lisää vesi ja kuohukerma, johon suuruste on sekoitettu. Hauduta hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto. Maista ja mausta.

Vinkki! Ohje on perusohje, jota on helppo muunnella. Juuston voit korvata homejuustolla ja suurusteen perunasoseella, jolloin keitosta tulee paksumpaa. Loraus sitruunamehua tuo raikkaan säväyksen keittoon.

Katso resepti lipstikalla maustettuun kanttarellirisottoon.

Kommentit (3)

Vierailija

Tein eilen lipstikkakeittoa soppa 365:n ohjeella ja täytyy todeta, että kyllä oli maukasta !

Clara
Liittynyt27.2.2018

En ole ennen kuullut lipstikkakeitosta, kuulostaapa herkulliselta reseptiltä :) Suurusteen korvaaminen perunasoseella olisi varmasti myös kokeilun arvoista. Niin nätti tuo kultareunainen lautanen :)!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012