Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Tämä resepti syntyi pitkän kehittelyn ja kokeilun tuloksena. Makean ja suolaisen liitto toimii aina- erityisesti tässä kakussa! Suolakinuski maistuu täydelliselle juustokakun kanssa. Tällä kertaa tein suolakinuskia kondensoidusta maidosta mikrossa keittämällä. Tällä tavalla suolakinuski valmistui muutamassa minuutissa ja oli ihanan helppo valmistaa ilman liedellä keittelyitä. Valmiista kakusta tuli mielettömän hyvää. Muutama tätä kakkua maistanut pyysi jo reseptiä itselleen ja sanoi parhaaksi maistamakseen juustokakuksi.

Juustokakun tein neliskanttiseen vuokaan, sillä halusin tehdä paloista pieniä leivoksia. Valmiit kakunpalat voisi hyvin koristella vaikkapa puolukoilla ja mintunlehdillä. Nämä herkulliset suolakinuski-juustokakku leivokset olivat menestys ja tämä resepti oli kirjoitettava talteen.

Suolakinuski juustokakku

Suolakinuski juustokakku (n.24 pientä leivosta)

Pohja:

  • 300 g digestive -keksejä
  • 75 g voisulaa

Täyte:

  • 2 dl Flora -vanilla vaahtoa
  • 2 x 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kondensoitua maitoa
  • 5 liivatelehteä 0,5 dl veteen sulatettuna ja 2 tl sitruunamehua

Kinuskikastike:

  • 1 tölkki (397g) kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaisesti keskenään. Painele seos neliskanttisen ja leivinaperilla vuoratun vuoan 19×29 cm pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta liotuksen jälkeen kuumassa vedessä (0,5dl) ja 2 tl sitruunamehua Vaahdota vaniljakastike. Sekoita varovasti vaahdon joukkoon 1 dl kondensoitua maitoa. Sekoita tuorejuusto vaniljavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi nesteessä sulatetut liivatelehdet seokseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Valmista kinuskikastike. Sekoita kondensoitu maito, siirappi ja suola mikronkestävässä kulhossa. Laita seos mikroon puoliteholle 5-6 minuutiksi ja sekoita seosta minuutin välein. Seos on valmista, kun se on tarpeeksi jähmeää. Kaada kinuskikastiketta raidoiksi kakun päälle ja vedä veitsellä marmorikuvioita kakkuun. Näin kinuski valuu osittain kakun sisään. Anna jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa. Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele halutessasi jäisillä puolukoilla ja mintunlehdillä.

Katso resepti myös Kinder-juustokakkuun.

Kommentit (3)

Vierailija

Kuulostaa ihanalle, mutta miten tuo päällinen tehdään, jos taloudessa ei ole mikroa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ollaan leivottu sämpylöitä paljon, mutta kun kerran törmäsin tähän Soppa -sivuston fantastinen leipä -reseptiin, niin muut ohjeet unohtuivat. Olen kuullut monen muunkin sanovan, että tämä on heidän perheen sämpylöiden luottoresepti. Leivän resepti on alunperin ruotsalaisen keittokirjailija Anna Bergenströmin kirjasta Joka kokin keittokirja.

Arjen keskellä leipominen on välillä liian vaivalloisen tuntuista, mutta nämä sämpylät voi tehdä melkein koskematta käsin koko taikinaan. Ohjeen sämpylöistä tulee täydellisen kuohkeita sisältä, mutta kuori on silti sopivan rapea. Sämpylät tuovat kotiin ihanan vastapaistetun leivän tuoksun ja parasta sämpylät on herkutella lämpiminä voin kanssa. Arkiset kiireet unohtuvat kummasti, kun kotona tuoksuu vastapaistettu sämpylä. Kannattaa kokeilla!

Teen sämpylöitä usein isomman määrän, jotta sitä riittää myös pakkaseen. Reseptistä poiketen, olen korvannut joskus osan vehnäjauhoista ylijääneellä aamupuurolla. Kaadan taikinan leivinpaperille ja paistan samalla koko pellillisen. Leikkaan sämpylät vasta paistamisen jälkeen oikean kokoisiksi veitsellä.

Fantastinen leipä

Ainekset

  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 dl maitoa
  • 25 g hiivaa (1/2 pakettia)
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 12 1/2 dl vehnäjauhoja
  • vehnäjauhoja leipomiseen

Työvaiheet

Mittaa vesi ja maito astiaan. Murenna hiiva toiseen kulhoon ja lisää suola ja hunaja. Kaada sekaan vähän maitovettä. Sekoita puuhaarukalla, kaada loppu vesimaito joukkoon ja sekoita taikinaan jauhot muutamassa erässä. Vaivaa löysäksi leipätaikinaksi. Taikina on siinä vaiheessa hyvää, kun se jotakuinkin irtoaa kulhon reunoista ja käsistä muttei ihan. Ripottele taikinan päälle noin 2 rkl vehnäjauhoja. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna nousta vedottomassa paikassa 1-1 1/2 tuntia. Kuumenna uuni 240-250 asteeseen. Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Ripottele 1/2-1 dl vehnäjauhoja leivinpöydälle ja kumoa taikina varovasti päälle. Taikinaa ei sitten enää tässä kohtaa vaivailla, vaan ilmakuplat saavat jäädä taikinaan. Ripottele vielä pari ruokalusikallista jauhoja taikinan päälle ja taputtele taikinaa ihan vähän kädellä. Älä edelleenkään vaivaa. Leikkaa taikina metallilastalla (tai kakkulapiolla) 6-7 suikaleeksi ja suikaleet vielä 2-3 osaan. Palojen ei tarvitse olla samanmuotoisia, mutta samankokoisia kylläkin. Nosta sämpylät pellille. Paista sämpylöitä pelti kerrallaan uunissa noin 20 minuuttia. Ensimmäinen pelti vaatii yleensä pari minuuttia pidemmän kypsennysajan kuin jälkimmäinen. Anna sämpylöiden jäähtyä ilman peitettä, jotta kuoresta tulee rapea.

Katso resepti Saaristolaisleipään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Porkkanakakku kuuluu ehdottomasti syksyyn. Viimeksi tehtiin tätä aivan ihanaa porkkanakakkua, jossa yhdistyy myös juustokakku- katso resepti täältä. Kakun valmistaminen vaatii kuitenkin vähän enemmän aikaa, joten tällä kertaa kokeiltiin tehdä nopeampi versio porkkanakakusta. Kääretorttu oli helppo ja nopea lapsenkin tehdä ja siitä tuli herkullinen. Koska ei voideltu leivinpaperia, pohjan pint anappasi siihen kiinni joistain kohdista. Makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut ja pieni tomusokerihuntu korjasi osan.

Ohjeen löysin Soppa.fi -reseptikirjasta

Porkkanakakkukääretorttu

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 100 g margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl porkkanaraastetta

Täyte

  • 400 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 5 dl tomusokeria

Työvaiheet

Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva vaahtoon. Yhdistä kaikki kuivat aineet ja siivilöi ne seokseen. Nostele taikina tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kuoritut ja hienoksi raastetut porkkanat. Porkkanoita ei kannata raastaa liian aikaisin sillä ne tummuvat. Kaada taikina pellille levinpaperin päälle ja paista 10-12 minuuttia 200 asteessa. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää lopuksi tomusokeri. Laita täyte jääkaappiin odottamaan Jäähdytä kääretorttulevy hyvin ja lisää täytteet tasaisesti pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja jätä se sen sisään. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi. 

Katso myös resepti Omar -kääretorttuun.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän 8-vuotias on innostunut kovasti leipomisesta ja halusi leipoa jotain herkullista. Tutkittiin reseptikirjoja yhdessä ja päätettiin yhdistää muutama suosikkiresepti. Jauhoton mutakakku ja suolakinuski sopivat täydellisesti yhteen. 8-vuotias osasi leipoa kakun alusta loppuun itse lukuun ottamatta valkuaisen ja keltuaisen erottelua. Jos viikonloppuna herkkuhammasta kolottaa, tämä kakku vie varmasti makeannälän!

Suklaakakku

  • 250 g tummaa suklaata
  • 150 g Valio voita
  • 1 tl espressojauhetta
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl fariinisokeria

pingota n. 23 cm:n irtopohjavuokan pohja ja reunat leivinpaperilla. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa liedellä. Lisää pikakahvijauhe ja sekoita suklaa, voi ja kahvijauhe yhteen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan kattilassa sitä alaspäin kallistaessa. Nostele valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon. Kaada massa vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ja valmista kaukun kuorrute.

Kuorrute

  • 2 dl fariinisokeria 
  • 2 dl kuohukermaa
  • 25 g voita 
  • 0,5 tl suolaa

Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle.  Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös resepti kinuskikakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012