Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Kinuski, suklaa ja kinder kuuluu omiin suosikkimakuihin. Tämä kakku on nopea ja helppo valmistaa pääsiäisenä vaikka mökkiolosuhteissa, sillä kakkuun ei tarvita uunia. Kakkuun ei myöskään ole käytetty liivatetta.

Kinderjuustokakku
Pohja

  • 200 g digestive keksejä
  • 1 tl kanelia
  • 70 g voita

Täyte

  • 2 dl kerma
  • 2 dl turkkilainen jogurtti
  • 6 dl Valio kinuski tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaata
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kpl Kinder-muna

Koristelu

  • 3 kpl Kinder-muna
  • suklaamunia tai patukoita
  • valmista kinuskikastiketta

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Lisää kaneli. Painele täyte 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kinuskituorejuusto ja jogurtti. Sulata suklaalevy vesihauteessa ja sekoita varovasti seokseen. Lisää sokeri, sekä murskattu Kinder ja tarkista täytteen makeus. Lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte pohjan päälle. Koristele kakku valmiilla kinuskikastikkeella, suklaamunilla ja suklaamurskalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Katso myös resepti pupu-kakkuun ja porkkanakakku-muffineihin. Ihanaa pääsiäisviikkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suklaa kuuluu pääsiäiseen ja tehtiin Rocky Roadia valmiiksi juhlaan. Kaadoin sulan massan pieniin muffinivuokiin ja leikkasin vaahtokarkeista korvat. Tehtiin myös muutama Rocky Road piparkakkumuotteihin leivinpaperin päälle.

Rocky Road

  • 600 g tummaa suklaata, 70 %
  • 1 pussi M&M:s- pääsiäiäiskarkkeja palasina tai muita karkkeja
  • 2 kourallista minivaahtokarkkeja
  • 3 dl suolapähkinöitä 
  • n. 2 kourallista isoja vaahtokarkkeja korviin

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä jonkin verran. Murskaa karkit ja sekoita ainekset sulatettuun suklaaseen. Kaada seos pieniin muffinivuokiin. Leikkaa korvat isoista vaahtokarkeista ja aseta paikoilleen. Laita lopuksi jääkaappiin jähmettymään. Paloittele sopiviksi palasiksi. 

Katso resepti myös pääsiäisen porkkanakakku-muffineihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Juhlittiin esikoisen syntymäpäiviä viikonloppuna ja sankarin toive synttäreilleen on yleensä porkkanakakku. Tehtiin tällä kertaa porkkanakakun tilalle pieniä muffineita. Ajatuksena oli tehdä sokerimassasta pupuille korvat, mutta niitä oli todella hidas väkertää. Onneksi isoista sydänvaahtokarkeista saatiin tehtyä korvat tosi nopeasti. Muffinit on helppo tehdä yhdessä lasten kanssa alusta loppuun. Muffinien paistamisen jälkeen harjoiteltiin yhdessä erilaisia pursotuksia kuorrutteesta.

Porkkanakakkumuffinit (n.25-30 kpl pieniä muffineita tai n.10 kpl isoja muffineita.)

  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 100 g margariinia
  • 0,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1,5 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus

  • 50 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 dl tomusokeria

Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja jogurtti vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seokseen. Nostele taikina tasaiseksi massaksi. Lisää kuoritut ja hienoksi raastetut porkkanat. Lusikoi taikinaa puoleenväliin muffinipeltiin aseteltuihin vuokiin ja paista n. 10-12 minuuttia 170 asteessa. Kun muffinit ovat kohonneet ja saaneet väriä, niin ota ne uunista pois. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää lopuksi tomusokeri. Laita täyte jääkaappiin odottamaan. Jäähdytä muffinit ja kuorruta ne pursottamalla. Leikkaa korvat isoista sydänvaahtokarkeista ja upota ne kuorrutteeseen.

Kokeiltiin myös ruusupursotuksia muffineille. Katso resepti porkkanajuustokakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Aina ei ole aikaa panostaa leivontaan tuntitolkulla, mutta silti olisi ihana tehdä jotain itsetehtyä juhlapöytään. Tämän nopean pääsiäiskakun salaisuus on pakastealtaan valmiit mutakakkupohjat. Toki kakun pohjat voi leipoa myös itse halutessaan, mutta todella herkullisen kakun saa aikaan myös kaupan valmiita käyttämällä. Koristeina käytettiin tällä kertaa toffeesuklaarakeita, kindereitä ja M&M:n söpöjä pääsiäiskarkkeja. Tämä kakku on tehty jo yhden kerran aikaisemmin babyshowereille. Silloin koristeena käytettiin marenkeja ja mustikoita- katso kuvat täältä.

Tarvitset

  • 3 kpl mutakakkupohjaa (ohjeen kakussa Lidlin)

Suklaamoussetäyte:

  • 400 g tummaa suklaata
  • 4 dl kermaa

Koristeet:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 kpl kinder
  • suklaarakeita tai pääsiäisen karkkeja

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Lusikoi puolet suklaakermatäytteestä ensimmäisen pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja ja lusikoi loput täytteet kakun sisälle. Paina mutakakkuja niin, että täyte hieman pursuaa yli. Tasoita mousse reunoja pitkin veitsen avulla.

Ohjeen kakkuun käytin Lidlin pakastemutakakkuja. Väliin vatkasin 4 dl kermaa, johon sulatin 400 g tummaa suklaata. Lusikoin puolet suklaamoussesta ensimmäiseen kerrokseen ja puolet toiseen väliin. Tasoitin täytteen painamalla mutakakkuja hieman toisiaan vasten. Reunojen yli tulevat mousset tasoitin veitsellä kakkua vasten.

Sulata kuorrutteen suklaa vesihauteessa, lisää joukkoon 1rkl voita, jos haluat suklaaseen hieman kiiltoa. Kaada sulanut suklaa kakun päälle. Anna valua hieman reunojen yli, voit avustaa veitsellä hieman. Anna jähmettyä jääkaapissa ja koristele lopuksi karkeilla ja suklaamunilla.

Katso myös resepti kinuskin ystävän överikakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012