Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Lapset rakastaa leipoa muffineita, sillä niiden teko on niin helppoa. Varsinkin koristelu on hauskaa yhdessä. Sitäpaitsi tämä suolaisen ja makean liitto toimii aina. Nämä muffinit oli niin herkullisia, että varmasti tehdään vielä uudelleenkin. Ohjeen näihin herkkuihin löysin täältä.

Juhlittiin viikonloppina myös yllätys Babyshowereita meillä ja koko asunto muuuntautui pastellinsävyihin. Jokainen toi juhliin jotain ja niin saatiin kauniit juhlat järjestettyä. Minä askartelin vaippakakun, yksi askarteli pompomeja ja yksi teki upean ruusukakun. Kaikki toi juhliin oman panoksensa ja yllätys säilyi loppuun asti. Tuo ruusupursotettu kakku oli ihan mielettömän kaunis. 

Pastellisävyisessä tunnelmassa on juuri hyvä mennä kohti uutta viikkoa, eikä maanantaikaan tunnu ihan yhtä maanantailta. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ystävänpäivä lähestyy ja tehtiin muutama ystävälle erinomaisesti sopiva herkku. Nämä suklaakupit tekee todella nopeasti ja helposti. Täytteeksi voi laittaa oman maun mukaan jäätelöä tai vaikka kinuskimoussea, hasselpähkinärouhetta ja marjoja. Tumma suklaa ja herkulliset marjat sopivat täydellisesti yhteen. 

Ystävänpäivän suklaakupit n. 10 kpl

  • 150 g tummaa suklaata (suklaapitoisuus 65-70%) temperoituna
  • jäätelöä, kinuskimoussea, kermavaahtoa
  • marjoja tai hasselpähkinärouhetta pinnalle

Kaada silikoonisiin muotteiihin temperoitua tummaa suklaata ja sivele se pullasudilla muotin reunoihin. Anna suklaan jäähtyä muotissaan muutama minuutti. Sivele vielä toinen kerros ja anna jähmettyä kokonaan. Napsauta sydämet muoteista lautaselle. Valmista täyte. (katso ohje kinuskimousseen.) Täytä ja koristele marjoilla sekä hasselpähkinärouheella. Tarjoile heti. Ystävänpäiväksi sopii hyvin myös Omar -juustokakkuleivokset. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sain ystävältäni lahjaksi Samasta padasta -kirjan. Kun vauva alkoi maistella soseita, kaivoin kirjan kaapista esiin. Edellisten lasten kanssa tutuksi tullut soseruokailu sai rinnalleen ihan uuden ulottuvuuden. Silloin aikaisemmin en edes perehtynyt sormiruokailuun, eikä se silloin kovin tunnettua ollutkaan. Ensimmäiset "sormiruoka" -maistelut jännitti kovin ja pelkäsin, että vauva tukehtuu kurkunpalaan. Nykyisin 7 kk ikäinen pieni rakastaa ihan kaikkea ruokaa, mitä saa itse pureskella. On myös huippua, että voidaan syödä koko perhe kaikki samaan aikaan. Vauva saa syödä melkein samaa ruokaa kun muukin perhe.

Tämä Samasta padasta -kirja antoi ihan uutta innostusta ja inspiraatiota ruoan valmistukseen. "Soseutan kaikki" -periaate sai jäädä sivuun. Vauva rakastaa uusia makuja, joita saa itse maistaa, valita ja olla koko perheen mukana herkuttelemassa. En olisi esikoisteni aikaan edes osannut ajatella, että vauvan ruokkiminen voi olla näin hauskaa. Vai miltä kuulostaa lohiburgeri, kana-fetapasta, savutofu-lehtikaalikeitto, banaanipehmis, porkkanasämpylät ja juureslätyt? Kaikkia näitä ja monia muita on 7 kk ikäinen ehtinyt jo maistella ja uusia reseptejä kokeillaan suurella innolla joka päivä. 

Näitä juureslättäleipiä tein samalla, kun koko perheelle valmistui bataattiporkkana -keitto. Otin keiton höyrytetyistä vihanneksista sivuun 500g. Näissä voi käyttää myös kaupan pakastejuuressekoitusta. Korvasin myös 1 dl jauhoja kaurahiutaleilla. 

Juureslättäleivät (ohje Samasta padasta -kirjasta)

  • 500g pakastejuuressekoitusta
  • 4-5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 1 kananmuna
  • (1 tl suolaa)

Laita juurekset kattilaan ja lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Keitä kannen alla kypsiksi, 5-10 minuuttia. Valuta juurekset ja soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Anna jäätyä hetki. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita jauhot ja muna soseeseen. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Jaa neljännes taikinasta pellille leivinpaperin päälle ruokalusikan kokoisiksi kasoiksi vauvan minirieskoiksi. Sekoita suola loppu taikinaan ja jaa taikina toiselle leivinpaperille hieman suuremmiksi kasoiksi. Ripottele reilusti jauhoja päälle ja painele kasat sormin lättänäksi. Pistele haarukalla reikiä pintaan. Kypsennä leipiä uunissa 10-15 minuuttia koosta riippuen. 

Kaikki kirjan resptit houkuttelevat kokeilemaan uusia ohjeita. Josko viikonloppuna kokeilisi tehdä mangokakun tai rahka-banaanipannareita. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Näitä lehtikaalisipsejä oli tehtävä viikonlopun herkkuhetkeen ja ilokseni huomasin niiden maistuvan myös lapsille. Ehkä siihen vaikutti myös se, että lapset saivat itse tehdä sipsit. Lehtikaalisipsit valmistuvat kädenkäänteessä ja terveellinen herkku on täydellinen sipsien korvike. Lehtikaalisipsejä voi myös ripotella keiton tai salaatin päälle. 

Tekiessä pitää olla toki tarkkana, että sipsit eivät jää liian raaoiksi tai pala. Suolan lisäksi tai tilalla voi hyvin käyttää haluamiaan yrttejä tai mausteseoksia. Myös sitruunamehua voi sipseihin laittaa hieman. 

Rapeat lehtikaalisipsit

  • 400 g lehtikaalia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 160-asteeseen. Irrota lehdet lehtiruodista sopivan kokoisiksi paloiksi.  Levitä lehtikaali leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola sekä oliiviöljjy.  Sekoita, jotta maut sekoittuvat lehtikaaliin. Paista uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Tarkkaile sipsejä ja sekoita sipsejä muutaman kerran paiston aikana. 

Katso resepti siemennäkkileipään. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram