Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Vadelma ja valkosuklaa sopii täydellisesti yhteen. Tämä vadelmamoussekakku on myös ihanan helppo tehdä vaikkapa ystävänpäiväksi. Herkkusuina koristelussa ei säästelty suklaata, mutta moussekakku on muuten todella kuohkea. Kakku on runsas sekä näyttävä ja siitä riittää isommallekin porukalle.

Valkosuklaa-vadelmamoussekakku

Pohja

  • 260 g bastogne lu-keksejä
  • 70g voita

Täyte

  • 10 kpl liivatelehteä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 150 g valkosuklaata
  • 500 g vadelmia
  • 8 dl vispikermaa
  • 400 g tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria

Koristeluun

  • karkkeja
  • valkosuklaarouhetta
  • marenkia
  • suklaarusinoita

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksien joukkoon. Painele keksimurska n. 26cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita se hyvin soseutetun vadelmasoseen joukkoon. Lisää massaan sokerit. Rouhi valkosuklaa ja lisää massan joukkoon.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Lisää kylmässä vedessä liotetut ja kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan  mehuun. Jäähdytä seosta hieman ja kaada ohuena nauhana vadelmamousseseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele seos varovasti kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte jäähtyneen keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele karkeilla, valkosuklaalla ja marengeilla.

Katso myös ohje brasilialaisiin Brigadeiros-kinuskisuklaapalloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tytär ehdotti tänään, että leivottaisiin Runebergin torttuja juhlapäivän kunniaksi. Päätettiin tarttua tuumasta toimeen. Onneksi kaapista löytyi sopivat aineet ja herkku valmistui yllättävän nopeasti ja vaivattomasti. Mantelilastut korvattiin piparkakkumuruilla ja manteliuute kardemummalla. Muffinivuokien tilalla käytettiin mummon vanhoja kahvikuppeja, joista herkut sai helposti lusikoitua. Aika boheemin näköisiä näistä tuli, mutta sitäkin maukkaampia. Sopivasti Huvikummun tyyliin sopivia. Tämä ohje tallennetaan varmasti tulevillekin vuosille, sillä näistä valmistui ehdottomasti maukkaimmat Runebergin tortut.

Alkuperäisen ohjeen löysin myllynparas -sivustolta.

Runebergin torttu muotteihin (n. 10-15 kpl)

  • 200g voita
  • 2dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2dl karkea vehnäjauhoja
  • 2dl korppujauhoja
  • 2dl mantelilastuja tai piparimuruja
  • 2tl kardemummaa
  • ½tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
  • 2dl smetanaa, ranskankermaa tai kermaa
  • 1tl soodaa

Täytteeksi:

  • n.2dl paistonkestävää vadelmahilloa

Kostutukseen:

  • n.1dl vettä
  • 1rkl sokeria
  • 1tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa omenamehua

Päälle:

  • paistonkestävää vadelmahilloa
  • sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vaahdon joukkoon. Jos kotoa/kaupasta ei löydy manteliuutetta tai et pidä sen melko voimakkaasta mausta, voit käyttää torttujen mausteena hyvin myös mantelilikööriä tai kardemummaa. Sekoita kerma ja sooda keskenään ja kaada taikinan joukkoon.

Voitele ja korppujauhota runebergintortuille tarkoitetut vuoat. Halutessasi voit käyttää myös muffinivuokia ilman voitelua. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina vuokiin ja paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen. Kostuta kypsät runebergintortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa, jos hillo on paiston aikana valunut tortun sisälle. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Katso ohje porkkanakakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Järjestettiin viime viikonloppuna ystävälle Baby Showerit ja lupasin valmistaa juhliin kakun. Jalka kipsissä leipominen ei ole ollut helppoa, joten sain ystävältä idean tähän superhelppoon kakkuun. En meinannut uskoa, että kakun voi valmistaa 15 minuutissa. Kakku oli niin herkullista, ettei siitä jäänyt murustakaan jäljelle. Koristeiksi sopisi mustikoiden tilalle myös vadelmat.

Kakkuun tulee kolme kaupan valmista mutakakkupohjaa. Ohjeen kakkuun käytin Lidlin pakastemutakakkuja. Väliin vatkasin 4 dl kermaa, johon sulatin 400 g tummaa suklaata. Suklaan sulatin vesihauteessa ja sekoitin varovasti hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lusikoin puolet suklaamoussesta ensimmäiseen kerrokseen ja puolet toiseen väliin. Tasoitin täytteen painamalla mutakakkuja hieman toisiaan vasten. Reunojen yli tulevat mousset tasoitin veitsellä kakkua vasten. Päälle sulatin vielä yhden suklaalevyn vesihauteessa, jonka kaadoin kakun päälle. Lopuksi koristelin marengeilla ja pensasmustikoilla.

Mutakakun kanssa sopisi erinomaisesti itsethety jäätelö- katso resepti täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En tiedä mitään sen hauskempaa puuhaa lasten kanssa, kun makeisten valmistaminen. Myös niiden herkuttelu kuuluu meidän perheen lempipuuhiin. Usein kutsutaan naapurit tai ystävät kahvittelemaan ja maistelemaan meille leivonnaisia. Itsetehtyjen snickersien lisäksi tehtiin viikonlopuksi daim -lastuja. Pulkkamäessä tai nuotiolla pala itsetehtyä herkkua maistuu taivaalliselta. On kokeiltu tehdä näitä ennenkin, mutta tällä kertaa nämä daim -lastut onnistuivat täydellisesti. Pellillinen herkkua katosi nopeasti ja tämä ohje oli kirjoitettava talteen.

Huvikummun Daim -lastut (pellillinen)

  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl mantelirouhetta

Kuorrutus

  • 300 g suklaata (marabou)
  • 1 rkl voita

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mantelirouhe. Keitä seosta paksupohjaisessa kattilassa noin 20-30 min välillä hämmentäen, kunnes lämpötila on n. 130 astetta. Anna seoksen kuplia kiehumisen ajan. Varo polttamasta pohjaan. Tiputtamalla pienen määrän kinuskia veteen voit kokeilla onko massa valmis. Jos kinuski jähmettyy veteen, kinuski on valmis.

Kaada valmis massa leivinpaperille pellille. Nosta toinen leivinpaperi toisen päälle ja kaulitse ohueksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti voin kanssa. Levitä sula suklaa kovettuneen massan päälle. Tee pintaan jälkiä veitsellä. Anna jäähtyä jääkaapissa. Lohko sopivan kokoisia paloja.

Katso resepti snickers -patukoihin ja mikrotoffeeseen.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram