Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Kaupallinen yhteistyö

Raparperipiirakkaa on tehtävä joka vuosi. Meidän suosikki on ollut perinteisesti Maisemakahvilan -raparperipiirakka, mutta tällä kertaa päätettiin leipoa nopeampi versio. Tämän raparperipiirakan tekee todellakin 15 minuutissa. Apuna minulla oli kolme pientä kokkia. Tätä raparperipiirakkaa leivotaan varmasti vielä uudelleenkin, koska lopputulos oli herkullinen. Mascarponejuusto pehmentää sopivasti raparperin kirpeää makua. Söpön piirakasta saa asettelemalla raparperit "kalanruodon" mallisesti. 

Raparperi-mascarponepiirakka (resepti: Kodin Kuvalehti)

Ainekset

  • 100 g voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl grahamjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g raparperia
  • 1 rs (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 muna
  •  2 rkl sokeria
  •  1 tl vaniljasokeria Pinnalle
  • 1–2 rkl sokeria

Työvaiheet

Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Kuvan piirakka on tehty 18 x 25 cm:n vuokaan. Voit myös käyttää pyöreää irtopohja- tai piirasvuokaa (Ø 26 cm). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa varret ohuemmiksi tangoiksi ja sitten viiden sentin pätkiksi. Vatkaa mascarpone, muna, sokeri ja vaniljasokeri vispilällä sekaisin. Levitä seos vuokaan. Asettele raparperit korinpohjakuvion tapaan. Ripottele päälle sokeria. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Katso myös resepti maisemakahvilan raparperipiirakkaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän suosikkijäätelö on tällä hetkellä Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup -jäätelö. Koitettiin tehdä mahdollisimman samanlaista itse ja onnistuttiin mielestämme aika hyvin. Helteiden alkaessa oli juuri oikea hetki valmistaa jäätelöä. Koska jäätelön tekeminen on helppoa ja nopeaa, eikä siihen tarvita jäätelökonetta. Tällä kertaa makuaineena käytettiin itse tehtyä suolakinuskikastiketta ja Snickers -patukoita. Makuaineena voi toki käyttää vaikkapa omia suosikkikarkkeja. 

Snickers -jäätelö

  • 5 dl vispikermaa
  • 1 tölkki kondensoitua maitoa (397 g / 304 ml)
  • ripaus vaniljasokeria

Makuaineet

  • 100g kondensoitua karamellisoitua maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl snickers -patukoita

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi ja sekoita joukkoon pieniksi paloitellut Snickers- patukat. (jätä muutama koristeluun) ja kinuskikastike - kääntele massaa vain muutaman kerran. Kaada massa sopivaan kulhoon ja lisää joukkoon suolakinuskikastiketta (karamellisoitu kondensoitu maito & suola). Vedä suolakinuskikastike veitsellä jäätelön sisään niin, että se uppoaa osittain massan sisään. Jäädytä massa pakastimessa mielellään yön yli kelmun alla. Katso myös ohje itsetehtyihin vanhanajan jäätelötötteröihin

Katso myös ohje raparperi-mansikkasorbettiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Syreenit ovat nyt kauneimmillaan ja valmistettiin niiden terälehdistä herkullista sokeria. Ne antavat hienon maun sokerille ja tuovat leivonnaisiin erityisen makeuden. Erilaisia syötäviä kukkia voi hyvin kuivattaa kuivurissa, mutta koska meillä ei sellaista ole, kuivatettiin kukat kiertoilmauunissa. Syreeninkukat voi hyvin kuivattaa myös huoneenlämmössä leivinpaperin päällä, mutta kiertoilmauunissa ne kuivuvat kuitenkin jo muutamassa tunnissa. Kukkia voi kuivattaa ja käyttää myös sellaisinaan vaikkapa leivonnaisiin, mutta sokeriin syreeni antaa erityisen maun. Tänä kesänä haluan kuivattaa myös muita syötäviä kukkia ja yrttejä. Seuraavaksi on ruusunterälehtien ja laventelin vuoro.

Tee näin:

Kerää muutama nippu syreeninoksia. (Muista maanomistajan lupa.) Nypi syreeninkukat leivinpaperin päälle. Aseta leivinpaperi uuniritilälle ja paista uunin keskiosassa 50 asteessa n.2 h. Jäähdytä kukat ja asettele purkkiin ne sokerin kanssa vuoronperään. Säilytä sokeri tiiviissä purkissa, viileässä ja varo suoraa auringonvaloa. Kukat voit laittaa sokerin sekaan myös sellaisinaan ilman kuivaamista. Silloin on tärkeää, että sokeri on purkissa ilman kantta siihen asti, kun terälehdet ovat kuivuneet kunnolla. 

Katso ohje myös kuusenkerkkäsiirappiin

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Herkullinen kinuskikakku on näyttävä ja valmistuu nopeasti juhliin tai viikonloppuherkuksi. Makean ja suolaisen liitto toimii aina ja tämä kakku kutittelee poskipäitä sopivasti. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta, mutta meidän mielestä suolapähkinät ja rapea popcorn sopii kakkuun täydellisesti. Perinteisen pyöreän irtopohjavuoan sijaan käytettiin neliskulmaista vuokaa, jotta paloista saa leikattua leivosmaisia. Kakusta tulee monta palaa ja siitä riittää isollekin juhlaväelle. 

Suolakinuski juustokakku

Suolakinuski juustokakku (n.24 pientä leivosta)

Pohja:

  • 300 g digestive -keksejä
  • 75 g voisulaa

Täyte:

  • 3 dl Flora -vanilla vaahtoa
  • 3 x 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl kondensoitua maitoa
  • 8 liivatelehteä 0,5 dl veteen sulatettuna ja 2 tl sitruunamehua

Kinuskikastike:

  • 1 tölkki (397g) kondensoitua karamellisoitua maitoa
  • 1 tl suolaa

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaisesti keskenään. Painele seos neliskanttisen ja leivinaperilla vuoratun vuoan 19×29 cm pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta liotuksen jälkeen kuumassa vedessä (0,5dl) ja 2 tl sitruunamehua Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto ja 1,5 dl kondensoitua maito keskenään. Nostele tuorejuustoseos vaniljavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi nesteessä sulatetut liivatelehdet seokseen. Kaada seos 19x29 cm vuokaan.

Notkista karamellisoitu maito ja lisää siihen suola. Kaada kinuskikastiketta raidoiksi kakun päälle ja vedä veitsellä marmorikuvioita kakkuun. Näin kinuski valuu osittain kakun sisään. Anna jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa. Koristele kakku halutessasi popcornilla, suolapähkinöillä ja rosmarinlehdillä. Leikkaa ruuduksi ja tarjoile. 

Katso resepti överikakkuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram