Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Tässä meidän yksi suosikkiresepti makeanhimon yllättäessä. Itsetehty toffee on parasta. Varsinkin, jos se on sopivasti pehmeää ja maustettu vaniljalla. Hieman jouluisemman maun toffeeseen saa lisäämällä massaan piparminttuaromia. Mikrossa keitettyyn massaan voi lisätä halutessaan myös hasselpähkinärouhetta. Tämä mikrotoffee on koko perheen suosikki ja lapsetkin osaa valmistaa sen helposti muutamassa minuutissa. 

Vaniljainen mikrotoffee

  • 8 rkl sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl sulatettua voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl siirappia

Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja siirappi keskenään. Sulata voi mikrossa ja lisää se seokseen. Sulata seos mikrokulhossa n. 3 min. Sekoita massaa välillä. Lisäämällä aikaa- seoksesta tulee jähmeämpää. Kaada seos silikoonisiin muotteihin tai leivinpaperille ja anna jäähtyä. Anna jäähtyä muutama tunti jääkaapissa tai seuraavaan päivään.

Katso ohje maapähkinävoifudgeen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhlittiin keskimmäisen synttäreitä ja halloweenia tällä viikolla. Sankarin toiveena oli kurpitsakakku porkkanakakun tapaan. Viimeksi leivottu korkea porkkanakakku oli menestys ja sovellettiin tuttua reseptiä uudelleen. Tuorejuustokuorrutus sopi täydellisesti kurpitsakakkuun. Kummitukset kakun päälle tehtiin koristelemalla suklaasuukoille silmät sulatetulla valkosuklaalla. 

Lepakot tehtiin leikkaamalla jättivaahtokarkkeihin kolot ja upottamalla puolikkaat keksinpalat koloihin. Silmät lepakoille tehtiin sulatetulla suklaalla. 

Kurpitsakakku

  • n.4,5 dl myskikurpitsaa 
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 4 munaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa

Kuorrutus ja täyte

  • 200g pehmeää voita
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 6 dl tomusokeria
  • (lopuksi koristelu: 1 dl suolapähkinöitä ja 5 kpl suklaasuukkoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta kurpitsa blenderissä öljyn kanssa tai raastimella hienolla terällä. Lisää öljyraasteeseen kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada kurpitsaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi. Voitele pyöreä n.20 cm ja korkea juustokakkuvuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina juustokakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 0,5-1 h, kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä kuorrute kakun sisään ja päälle. Lisää lopuksi kuorrutteen päälle suolapähkinämurska ja suklaasuukot.

Muutama halloween-koriste viirien, kurpitsoiden ja ilmapallojen lisäksi valmistui nopeasti. Lapset askarteli hauskoja kummituksia kopiopaperista ikkunoihin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Snickers-piirakka on koko perheen suosikki ja tätä tehdään aina uudelleen ja uudelleen. Kinuskikastike ja suolapähkinät sopii täydellisesti yhteen ja tällä kertaa piirakan päälle sulatettiin kinuskikastikkeen lisäksi Marabou -suklaata. 

Kinuskipiirakka (20 palaa)

  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 kpl kananmuna
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 dl maitoa

kinuskikuorrutus

  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 dl fariinisokeria
  • 1 rkl voita
  • 3 dl suolapähkinöitä
  • (1 levy marabou -suklaata)

Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada kuivat aineet ja maito vuoronperään taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun (35 cm x 42 cm). Paista kiertoilmauunin 175-asteisen keskitasolla noin 35 minuuttia.

Tee kinuskikastike. Sekoita kerma ja fariinisokeri keskenään kattilassa. Keitä n.15 min välillä sekoittaen. Voit testata kinuskin valmiutta tiputtamalla pisaran kylmään veteen. Jähmettyessään kinuski on valmista. Sekoita joukkoon 1 rkl voita. Anna pohjan jäähtyä. Rouhi suolapähkinät ja ripottele torttupohjalle. Valuta kinuski suolapähkinöiden päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi. Sulata 1 levy marabou -suklaata vesihauteessa ja kaada kinuskikastikkeen päälle.



Katso myös ohje Snickers -jäätelöön.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Porkkanajuustokakku kuuluu koko perheen suosikkeihin. Halusin tehdä korkean ja näyttävän porkkanajuustokakun, joka olisi kuitenkin mehevä. Yhdistin kaksi suosikkireseptiä ja lisäsin kakkuun juustokakkutäytteen. Kuorrutteen lisäksi rouheutta kakkuun toi murskatut suolapähkinät. Tämä resepti tuli jäädäkseen ja varmasti tehdään vielä monet kerrat uudelleen. Porkkanoiden raastaminen on kakun teossa ollut ainoa epämieluisa juttu, mutta ensimmäistä kertaa tajusin raastaa porkkanat blenderissä öljyn kanssa. 

Porkkanajuustokakku

Juustokakkutaikina

  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150g ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ rkl vehnäjauhoja

Porkkanakakkutaikina

  • 5 porkkanaa n.4,5 dl raasteena
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 4 munaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa

Kuorrutus

  • 100g pehmeää voita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • (lopuksi koristelu: 1 dl suolapähkinöitä ja 2 rkl tomusokeria)

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat blenderissä öljyn kanssa tai raastimella hienolla terällä. Lisää öljy/porkkanaraasteeseen kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi. Voitele pyöreä n.20 cm ja korkea juustokakkuvuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Tasoita pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta. Nostele loput porkkanakakkutaikinasta päälle nokareina. Kaada pinnalle loput juustokakkumassasta. Paista 175-asteisessa uunissa 1 h, kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle. Lisää lopuksi kuorrutteen päälle suolapähkinämurska ja tomusokeri. 

Katso myös resepti porkkanakakku-kääretorttuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012