Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Kesällä on ollut parasta lasten kanssa leipominen. Suositaan juustokakkuja, joissa ei tarvitse käyttää liivatetta tai uunia. Nämä kakut on ihanan helppoja tehdä lasten kanssa vaikka mökillä. Lopuksi ennen tarjoilua on lapset saaneet koristella kakun mansikoilla tai marjoilla. Tämä resepti on älyttömän nopea tehdä. Tässä edellisessä Domino-kakussa käytettiin täytteessä myös suklaata ja rahkaa – katso ohje täältä.

Domino-kakku

Pohja:

  • 175g Dominoita (1 keksipaketti)
  • 50g voita

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g sitruuna tuorejuustoa
  • n. 100 g dominoita

Koristelu:

  • Mansikoita
  • Kermavaahtoa
  • 6 domino keksiä

Murskaa keksit blenderissä ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele 19 cm irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte; Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto seokseen. Ota toisesta keksipaketista 6 Domino-keksiä erikseen koristeluun. Murskaa loput n.100 g Domino-keksejä ja sekoita ne kermatuorejuusto seokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Koristelu; Paina loput 6 Dominoa kakun sisään puoliksi. Koristele myös mansikoilla ja kermavaahdolla.

Katso ohje myös kinuskiseen kinderjuustokakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Voiko söpömpää kesädrinkin koristetta olla? Koska meidän pihalla kasvaa valtava määrä ruusuja, näitä sokeroituja ruusun terälehtiä on pitänyt tehdä jo monena kesänä. Aikaisemmin on tehty leivontaan ruususokeria – katso ohje täältä. Terälehdet oli helppo tehdä, ja niistä tuli tosi kauniita. Kukat myös antavat pienen hienostuneen maun juomaan. Kakun koristeina nämä kukan terälehdet olisivat myös upeita.

Sokeroidut ruusunterälehdet

Irrota terälehdet varovasti ruususta. Pidä muut kukat maljakossa. Pyyhkäise terälehtiin munanvalkuaista ohuella siveltimellä. Ripottele terälehdille varovasti sokeria ja nosta ritilälle kuivumaan. Anna kuivua n. 1 vrk. Laita terälehdet heti valmistuttua tarjolle tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Muista, että terälehtien väri ja maku haalistuvat ajan myötä, joten nauti ne kuukauden sisällä valmistuksesta.

Katso myös resepti ruususokeriin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mokkapaloista tulee mieleen lapsuus. Mokkapalat taisivat olla elämäni ensimmäisiä leipomuksia muffinien lisäksi. Löysin tämän ohjeen jo viime kesänä, mutta vasta nyt päästiin kokeilemaan sitä. Pohjasta tuli meidän uunissa vähän liian rapsakka ja se murtui käärittäessä rullalle. Iso kasa mansikoita kääretortun päällä peitti halkeamat ja maku oli kyllä erinomainen. Mansikat sopi täydellisesti mokkapalakääretortun kanssa. Kääretorttu on ihanan helppo leipoa myös lasten kanssa.

Mokkapalakääretorttu, annoksia 12 palaa (Alkuperäinen resepti; klik)

Ainekset

  • 75g voita
  • 3 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 6 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 keltuainen
  • 1–2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia

Pinnalle

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl
  • kuumaa, vahvaa kahvia
  • nonparelleja
  • (mansikoita)

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi, mutta jätä se leivonnaisen päälle jäähtymisen ajaksi, jottei torttu murene käärittäessä.

Valmista täyte. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, keltuainen ja kahvi kulhoon. Kahvin määrä riippuu siitä, kuinka pehmeää voi on ja kuinka levittyvää kuorrutuksesta haluat. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.

Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Kuorruta kääretorttu. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja kuuma kahvi keskenään. Valuta kuorrutus viiruiksi kääretortun päälle. Viimeistele nonparelleilla ja mansikoilla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Jotkut reseptit ovat sellaisia, että ne on kaivettava yhä uudelleen esiin. Pakkasessa sattui olemaan vielä puolukoita ja mustaviinimarjoja, joista oli leivottava tätä tuttua marjapiirakkaa. Tähän piirakkaan sopii kaikki marjat. Ohje on myös hyvä siksi, että pellillinen riittää isommallekin porukalle. Tämä piirakka on helppo tehdä ja leivon sen usein myös juhliin kakun lisäksi.

Marjapiirakka

Pohja: 

  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte: 

  • 5-7 dl marjoja
  • 2,5 dl maitorahkaa 
  • 2 dl kermaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilja aromia tai vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitelllen seokseen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää lopuksi jauhoseos sekaan. Laita leivinpaperi reunalliselle pellille ja levitä taikina leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle 5-7 dl marjoja. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään sekaisin ja kaada tasaisesti mustikoiden päälle. Paista uunin keskitasolla n.170 asteessa 30 min. Anna jäähtyä ja herkuttele! 

Kirppikseltä löydetyt vanhat ruusukipot ja astiat sopivat hyvin tunnelmaan. Eikä haittaa, vaikka joku kippo joskus meneekin lapsilta rikki.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012