Lettupannu
Keittiön kaapin perukoilta löytyi tämmöinen pikku lättypannu. Otetaanpa taasen uusio käyttöön pitkän tauon jälkeen ja paistetaan sekä suolaisia että makeita ohukaisia. Pakastimesta löytyi vielä nokkosiakin, joten tiedossa on terveyslättyjä
NOKKOSOHUKAISET:
-4 dl maitoa
-1 dl vehnäjauhoja
-1 dl hiivaleipäjauhoja
-½ dl kuivattua nokkosrouhetta
-2 kananmunaa
-½ tl suolaa
-2 rkl rypsiöljyä
-ripaus valkopippuria ja muskottia
OHJE:
1. Vatkaa ensin puolet maidosta ja kesenään sekoitetut jauhot kulhossa sähkövatkaimella.
2. Lisää vatkaten munat, loppu maito, mausteet, öljy ja nokkosrouhe.
3. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
4. Ruskista ohukaispannulla hieman voita ensimmäistä paistoerää varten.
5. Paista ohukaiset kauniin ruskeiksi molemmin puolin
Annoksesta tulee noin 35 terveellistä ohukaista.
JOS KIPPARI KALLE OLISI TIENNYT NOKKOSEN TERVEELLISYYDEN, NIIN HÄN OLISI VAIHTANUT HETI PINAATIN NOKKOSIIN