Näin toimii kodinkuvalehti.fi.

Uusi kodinkuvalehti.fi palvelee sinua entistä paremmin. Löydät haluamasi entistä helpommin. Kodin Kuvalehden lisäksi saitin sisältöä tuottavaa myös Suuri Käsityö.

Yläpalkista löydät sivuston pääalueet ja tarkempaan aihejaotteluun pääset käsiksi yläpalkin viivasymbolista.

Tässä lyhyt esittely saitin sisältöön: KK:n upeat henkilöjutut, koskettavat Henkilökohtaista-tarinat ja terävät Suorat sanat löydät Lue-alueelta. Psykologiaa, terveyttä, pukeutumista ja kauneutta käsittelevät jutut löydät Voi hyvin -osiosta.

Ihan parhaat reseptit löydät Kokkaa-osiosta.  Lisää huippuohjeita tarjoaa Soppa365, jonka löydät helpoimmin viivasymbolin alta avautuvasta valikosta.

Sisusta-alueelle kertyvät Glorian Kodin, Suuren Käsityön ja Kodin Kuvalehden kotiin ja asumiseen liittyvät ideat, tarinat ja ohjeet.

Tee itse inspiroi sinua neulomaan, virkkaamaan ja askartelemaan.

Kaikki lehtien blogit löytyvät tietysti Blogit-alueelta.

Kun haluat osallistua jutuntekoon tai kilpailuun, äänestää tai kertoa mielipiteesi, suuntaa Osallistu-alueelle. Sieltä löydät myös suositut Ihmisten kesken -lukijakirjeet ja niistä viriävän keskustelun.

Keskustele-osiossa voit aloittaa oman keskustelusi tai osallistua siellä jo käytäviin keskusteluihin. Tehdään yhdessä saitista Suomen rakentavimman keskustelun majapaikka!

Uusi sivusto toimii responsiivisesti eli yhtä hyvin kaikissa laitteissa. Voit siis lukea, kommentoida ja jakaa juttuja helposti myös älypuhelimilla ja tableteilla.

Voit lukea artikkeleita ja blogeja entiseen tapaan kirjautumatta palveluun. Keskusteluihinkin voit osallistua kirjautumatta. Rekisteröityminen kuitenkin kannattaa. Vain jos olet rekisteröitynyt käyttäjä, voit

  • Tallentaa artikkeleita ja blogipostauksia myöhempää lukemista varten.
  • Luoda profiilin ja valita, osallistutko keskusteluihin nimellä vai nimimerkillä.
  • Merkitä keskustelut, joita haluat seurata.
  • Tuottaa omaa sisältöä sivustolle.
  • Seurata muita käyttäjiä ja heidän luomiaan tai tallentamiaan juttuja.
  • Palata kommentoimiisi artikkeleihin ja keskusteluihin helposti.

Jos olet jo rekisteröitynyt, käyttäjätietosi toimivat myös tällä uudella sivustolla. Kun kirjaudut sisään, pääset muokkaamaan tietojasi ja voit lisätä esimerkiksi profiilikuvan ja kuvauksen itsestäsi. Jos tiedoissasi on vanhentunut sähköpostiosoite, sinun täytyy rekisteröityä uudestaan.

Kirjautumaan ja rekisteröitymään pääset yläpalkista, oikeasta reunasta olevaa hahmokuvaa klikkaamalla.

Toivottavasti viihdyt täällä. Kerro, miltä uusi sivusto tuntuu!

Mikä toimii? Mikä tökkii? Mitä toivoisit? Kerro meille keskustelukentässä tai lähetä palautetta tästä tai yhteisömanageri Arja Kuittiselle.

Ria Hafren

Näin löydät etsimäsi Kodin Kuvalehden sivuilta

Wow! WOW! Onpa netti-KK uudistunut! Kello on nyt 03:55. Tutustun parempaan aikaan, ajan kanssa. Hyvältä tuntuu :0)! MUTTA: Onko rekisteröityminen edellen se, että minun on pakko rekisteröityä KOKO Sanomaan ? Ja mikä hitsin hahmokuva yläpalkissa on rekisteröitymiseen?! En löytänyt. - Kuva hahmokuvasta olisi paikallaan... Nettisivuston uudistumisesta ilahtunut. Ria
Lue kommentti
Aamu-uinnin jälkeen voi paleltaa. Silloin kannattaa nostella hartioita, neuvoi mummi.
Aamu-uinnin jälkeen voi paleltaa. Silloin kannattaa nostella hartioita, neuvoi mummi.

Tässä sarjassa kiinnitetään huomiota arjen isoihin pieniin hetkiin, jotka tekevät elämästä hyvää.

”Paina peukaloa ja pikkurilliä tiukasti yhteen – molemmissa käsissä”, lapsi huudahti, kun olin aivastamaisillani. Ehkä säikähdin kimakkaa, yllättävää ääntä, mutta aivastus jäi tulematta. Tai sitten taika oli 8-vuotiaan neuvossa, jonka hän oli saanut mummiltaan.

Opin lapseltani myös kaksi tapaa päästä eroon hikasta. Kun hikka on tuloillaan, tulee toisen pitää käsiään hikottelevan korvilla ikään kuin kuppeina. Sinne menisi hikka. Toisessa tavassa roikutaan sängyltä pää alaspäin ja pidätetään samalla henkeä.

Lapsi on hyvillään, kun hänellä on vanhan kansan tietoa, jota minulla ei ole.

Välillä konsti auttaa, useimmiten ei. Lapsi on kuitenkin hyvillään, kun hänellä on vanhan kansan tietoa, jota minulla ei ole. Siksi kuuntelen lapseni mummilta saamia neuvoja tarkasti. Yksi toimii erityisen hyvin.

Jos alkaa palella, ratkaisu ei suinkaan ole juoksentelu, hypähtely ja lisävaatetus. Niiden sijaan alamme nostella olkapäitämme ylös rytmikkäästi. Samalla taitamme kämmenselät ranteiden kohdilta ylöspäin. Kyllä alkaa veri kiertää ja vilu ka­toaa. Teho on testattu niin talvella hiihtolenkillä kuin kesällä aamu-uinnin jälkeen.

Iida Mäkikallio, 25, työskentelee tunnetaito- ja vuorovaikutus­valmentajana. Hän opiskelee psykologiaa ja kouluttaa Filosofian Akatemia -yrityksessä. Iida ohjaa flow-joogaa ja harrastaa tanssia ja luonnonvesissä uimista.
Iida Mäkikallio, 25, työskentelee tunnetaito- ja vuorovaikutus­valmentajana. Hän opiskelee psykologiaa ja kouluttaa Filosofian Akatemia -yrityksessä. Iida ohjaa flow-joogaa ja harrastaa tanssia ja luonnonvesissä uimista.

Osaatko lohduttaa oikein? Ystävää tarvitaan kanssakulkijaksi, ei ongelman ratkaisijaksi.

Siedä epämukavuutta.

Toista lohduttaessa joutuu haavoittuvaan asemaan. Lohduttajan on etsittävä itsestään se paikka, jossa tuntee, miltä toisesta tuntuu. Jos omat hankalat tunteet ovat vaikeita kohdata, lohduttamisen voi kokea kiusallisena.

Parasta kuitenkin olisi, jos pystyisi vain sietämään toisen kipua.

Silloin lohduttaja voi haluta kääntää puheen iloisiin asioihin, ratkaista ongelman tai etsiä sille syyllisen. Parasta kuitenkin olisi, jos pystyisi vain sietämään toisen kipua. Riittää, että on paikalla ja ilmaisee toiselle, ettei hän ole yksin.

Pidä valokeila ystävässä.

Kun tarkoitamme lohduttaa, päädymme joskus kertomaan vielä kauheamman jutun tyyliin ”ei tuo vielä mitään, kun minulle kävi näin”. Jos puhut enemmän kuin lohdutusta kaipaava ystäväsi, tilanne on todennäköisesti mennyt vinksalleen. Valokeila on kääntynyt sinuun.

Joskus käy myös niin, ettei ystävän ongelma tunnu itsestä kovin vakavalta. Silloin lohduttaja saattaa pyrkiä luomaan perspektiiviä ja muistuttaa, että surevalla on kuitenkin terveytensä, työnsä tai parisuhteensa.

Ystävän kokemus voi olla erilainen kuin sinun kokemuksesi.

Niin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä silloin toisesta voi tuntua, ettei kukaan ymmärrä hänen kipuaan.

Avain empaattiseen kohtaamiseen on ymmärtää toista hänen kokemuksensa kautta. Se voi olla erilainen kuin sinun kokemuksesi.

Et ole vastuussa olon paranemisesta.

Moni kokee epäonnistuneensa, jos ei osaa antaa neuvoja, jotka helpottaisivat apua kaipaavan oloa. Kukaan ei kuitenkaan ole vastuussa siitä, että toiselle tulee parempi mieli.

Lohduttaja on erillinen ihminen.

Tärkeintä on kulkea toisen rinnalla, jotta tämä uskaltaa tuntea ja olla kokemustensa keskellä. Lohduttaja on tilanteessa erillinen ihminen.

Mahdollisesti voit auttaa käytännön ­asioissa, mutta vasta, kun toisen tunne on kokonaan kuultu – kenties vasta seuraavana päivänä. Silloin voit kysyä vaikka näin: ”Haluaisitko, että mietitään yhdessä eri vaihtoehtoja?”

Älä vähättele ystävän mokia.

Joskus ystävä kaipaa apua häpeässään. Jos ystävä kertoo häpeävänsä jotain, mitä hän on vaikkapa möläyttänyt työkaverilleen, mitä teet? Väitätkö, että eihän tuo niin paha ollut? Sanotko niin, vaikka ystävä olisikin sanonut jotain todella satuttavaa?

Kaikki voivat epäonnistua ja tehdä tyhmiä asioita.

Vähättelyn sijaan olisi parempi todeta, että hitsi vieköön, nyt tuntuu varmasti pahalta, koska tuo ei kyllä mennyt nappiin.

Kaikki voivat epäonnistua ja tehdä tyhmiä asioita. Jos lohdutat vähättelemällä mokaa, ystäväsi saattaa esimerkiksi jättää pyytämättä anteeksi, vaikka olisi syytä.

Aina ei pidä halata.

Moni lohduttaja miettii, pitäisikö halata.

Jotkut eivät halua fyysistä kontaktia tunnekokemuksen keskellä. Toiset taas ehdottomasti tarvitsevat kosketusta ja paijaamista.

Yrityksen ja erehdyksen kautta voi oppia aistimaan, milloin on kosketuksen aika. Aina voi myös kysyä, saako halata.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 16/18.