Melkein jokainen KK:n lukija turvautuu kaupan ruokaan ainakin kerran kuussa. Yleensä syy on kiire, joskus myös maku.

Vain kuusi prosenttia KK:n nettikyselyyn vastanneista ei syö lainkaan valmisruokaa. Kerran tai useamman kerran viikossa valmisruokaa käyttää lähes 40 prosenttia.

Valmiiseen ruokaan tartutaan, kun kiire tekee arjesta vaikeaa. Valmis tai melkein valmis ruoka helpottaa elämää. Näin vastasi 95 prosenttia kyselyyn vastanneista.

"Valmisruoka on joskus halvempaa kuin alusta itse tehty ruoka."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Ruoka pitää saada nopeasti valmiiksi, jos verensokeri on alhaalla."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Yhden ihmisen taloudessa ei ole mielekästä valmistaa kaikkea itse."

"Välillä tekee mieli pinaattikeittoa enkä osaa tehdä siitä itse niin hyvää."

Eineksiin kyllästyy

Ne jotka eivät valmisruokaa syö, perustelevat ratkaisuaan useimmiten pahalla maulla tai epäterveellisyydellä. Tätä mieltä oli 64 prosenttia vastanneista.

"Keliaakikolle valmisruokavalikoima ei ole kovin laaja"

"Koskaan ei tiedä, mistä se on oikeasti tehty."

"Eineksiin kyllästyy äkkiä, jos niitä syö usein."

Valmis lanttulaatikko on parempaa 

Parhaana valmisruokana pidetään välipalatuotteita, erityisesti karjalanpiirakoita. Seuraavaksi eniten suositaan pakastevihanneksia ja valmiita keittoja ja laatikoita. Moni mainitsi erityisesti pinaattikeiton. Kaupan lihapullia pitää parhaana vain kaksi sadasta vastaajasta.

"Eväsruuaksi töihin valitsen useimmiten pinaattikeiton. Hyvää ja sopivan täyttävää eikä tule ähkyn tunnetta."

"Kastikkeisiin saa vaihtelua hyödyntämällä esimerkiksi valmiita pakastepaprikasuikaleita. Kolmen lapsen äitinä haluan arkenakin tarjota hyvää ja mahdollisimman monipuolista ruokaa, vaikka aikaa ei siihen aina ole."

"Ostan maksalaatikkoa, koska pidän sen mausta."

"Lanttulaatikko on niin hyvää, etten viitsi tehdä sitä jouluksi itse."

"Karjalanpiirakat ovat helppoa ja nopeaa välipalaa. Liian työläitä tehdä itse."

"Sekoita sipulikeittopussin kermaviiliin ja lisään lihapullataikinaan."

"Lisään porkkanalaatikkoon hieman oikeaa voita ja kermaa ja lämmitän uunissa. Jos tykkää, niin pinnalle aurajuustomurua. Ruoka nousee ihan eri tasolle. "

Nettikyselyyn vastasi 111 ihmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla