Valkoista pitsiä, kimallusta ja roppakaupalla iloa! Ensimmäistä kertaa Suomessa nähdään hääpukunäytös, jossa kaikki mallit ovat kehitysvammaisia. Kävimme seuraamassa tunnelmia näytöksen harjoituksissa.

Yhdeksän nuorta naista kävelee vuoronperään tuoleja reunustavaa pitkää käytävää. He harjoittelevat huomista H-hetkeä varten, jolloin he esiintyvät 160 kutsuvieraalle Love me do -häätapahtuman kutsuvierasnäytöksessä. 

Vaikka nyt kyse on vasta harjoitusnäytöksestä, paikalla on yleisöä: naisten äitejä ja tapahtuman järjestäjiä, kaikki tsemppaamassa malleja, joista Maija Mattilaa lukuunottamatta kaikki ovat ensikertalaisia.

Osalla naisista on päällään kotimaisia hääpukuja. Vain kahdelta puuttuu puvut, sillä niihin tehdään vielä viime hetken muokkauksia. Se hiukan harmittaa yhtä malleista, Emma Liekaria, 27. Paha mieli menee kuitenkin pian ohi, koska on aika jatkaa harjoituksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Naiset kävelevät catwalkilla useaan otteeseen, poseeraavat ja tekevät näyttäviä käännöksiä. Välillä heitä muistutetaan, missä kohdin piti muistaa ottaa kontaktia yleisöön ja median edustajiin. Alkuun ilmassa on jännitystä, mutta tunnelma rentoutuu harjoitusten myötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seuraavaksi harjoitellaan hääpuvuissa kulkemista. Kuvassa etualalla oleva Jessika Rasila, 21, kertoo unelmoivansa häistä, kodista ja kivasta miehestä.
Seuraavaksi harjoitellaan hääpuvuissa kulkemista. Kuvassa etualalla oleva Jessika Rasila, 21, kertoo unelmoivansa häistä, kodista ja kivasta miehestä.

Näytös, joka saa hyvälle mielelle

Malleista huokuva asenne ja ilo välittyvät myös katsojiin. Sitä hääpukumerkin edustaja Kristian Vaalamäki halusikin, kun hän otti yhteyttä Kehitysvammaliittoon. Hänen tavoitteenaan oli saada aikaan muotinäytös, joka saisi yleisön hyvälle mielelle. Se onnistuisi parhaiten sellaisten mallien avulla, jotka kykenevät jakamaan aitoa iloa katsojien kanssa.

Anneli Puhakka ja Miinukka Tuominen-Hakoila liiton viestinnästä auttoivat etsimään malleja näytökseen. Nyt he ovat paikan päällä kannustamassa ja ihailemassa mallien rohkeutta.

”Monet ensikertalaisista innostuivat siitä ajatuksesta, että saavat mahdollisuuden kokeilla mallin työtä ja pukeutua morsiamiksi”, viestintäpäällikkö Anneli Puhakka kertoo.

Upeita he kimaltelevissa hääpuvuissa ovatkin!

Hääpukunäytöksen järjestävät Victoria & Vincent -hääpukumerkki ja Kehitysvammaliitto.

Mewe648

Aivan huikeeta ja hienoo käyttää täydellisiä naisia malleina, monia meistä taviksista kalpenee näiden rinnalla, ostaisin, jos en olis jo naimisissa❤

  • ylös 23
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla