Tässä huushollissa pölykoirat eivät mellasta!
Tässä huushollissa pölykoirat eivät mellasta!

Tämä on persoonakysymys: Toisten mielestä sängynalusta on järkevä säilytyspaikka ja kätevä kätkö. Toiset taas kavahtavat salaista kaatopaikkaa – sängyn alla on oltava tyhjää! KK:n lukijat paljastavat makuuhuoneidensa salat.

”Kaikki tila käyttöön!”

Näin intoilee eräs, joka on hankkinut kätevät, rullilla kulkevat sängynaluslaatikot. Joka viides KK:n sängynaluskyselyyn vastanneista omistaa sängynaluslaatikoita, joissa säilyttää esimerkiksi varapeittoja ja lahjojen paketointitarvikkeita. Joillakin on lisäksi vuodevaatteita pussissa tai kenkiä laatikoissa.

Tavallisia löytöjä sängyn alle kurkatessa ovat myös vaaka, varapatja, käsipainot ja mattokääröt.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kolmasosassa kodeista sänkyjen alla on pölypalloja ja ehkä jokin kadonnut sukka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja sitten on niitä, joiden sängyn alta ei löydy edes sitä sukkaa – joka neljännen sängynalus on täysin tyhjä. ”Pelkkä ajatuskin (roinasta) olisi vastenmielinen!” Ilman pitää päästä kiertämään!

”Piilotan sinne ostoksiani”

Monille sänky tarjoaa matalana ja suurena huonekaluna harkitun varastoimisen lisäksi vielä yhden kätevän käyttötarkoituksen: piilottamisen. Noin joka kuudes on piilottanut sängyn alle väliaikaisesti jotain, kuten lasten joululahjoja.

”Välillä teen sieltä löytöjä, kun joku lahja on täysin unohtunut. Sitten ihmettelen, mikä tämäkin on.”

Eräs kyselyyn vastanneista tunnustaa, että hän piilottaa sängyn alle mieheltään salassa tekemiään verkkokauppaostoksia kuten vaatelaatikoita.

Moni kätkee sinne tavaraa myös hätäratkaisuna, pois kylään tulevien silmistä.

”Joskus sinne on kiireessä sullottu pikasiivouksen jäljet vierailta piiloon.”

Vuodevaatteet mummulle

Järjestyksen ihmiset tietävät, että tavarat kannattaa säilyttää siellä, missä niitä tarvitaan. Siksi lastenhuoneiden sänkyjen alta löytyy usein lelulaatikoita, autorata, isoja leikkiautoja tai pelejä.

”Pienten lasten huoneen sängyn alla on vuodevaatelaatikossa vuodevaatteita mummun yövierailujen varalta”, eräs vastaaja kertoo.

Toisen vastaajan teinipojalla puolestaan käy kavereita yökylässä, ja vieraspatja on siksi hänen sänkynsä alla: ”Sieltä se on helppo ottaa.”

Mites se imuroiminen?

Entä syntyykö sängynalustan käytöstä tai siivoamisesta riitoja? Kyllä.

Tavaran määrä kiristää pinnaa: ”Sängynalunen kerää pölyä, ja sitä imuroidaan aivan liian harvoin, koska matot ovat painavia siirtää.”

Erään vastaajan mies yrittää joskus päästä helpolla ja jättää sängynalustan kokonaan imuroimatta, toisen puoliso naureskelee, että ”sinne mahtuisi vielä lisää kuntoiluvälineitä”. Siivoamista haittaa myös ”isännän ase”, jota muuan mies säilyttää metsästysaikana sängyn alla, kun ei viitsi laittaa asekaappiin.

Koska tavarat tekevät siivouksesta hankalaa, yksi kyselyn vastaajista kertookin täysin luopuneensa sängynalustan imuroimisesta.

Näidenkin päällä jotkut nukkuvat!

  • Kaljalaatikon
  • Keskeneräisen palapelin
  • Suksien
  • Vanhan matkalaukun
  • Postikorttilaatikoiden
  • Vanhojen aikakauslehtien
Sisältö jatkuu mainoksen alla