Taaperon parin tunnin päiväunien aikana ehtii vaikka mitä. Tai niin sitä luulisi.

Palasin juuri lähes kahden vuoden perhevapaalta. Lapsi oli jo kolmas, joten vauva-ajalle tavoitteet olivat realistiset: selvitä järjissään, kunnes vauva on lähempänä taaperoikää ja päivässä alkaa olla edes hiukan ennakointivaraa.

Taaperokauden päiväuniajoille sen sijaan tein suuria suunnitelmia. Viisihenkisen perheen ruokahuolto ja puhtaanapito veisi tietysti oman aikansa, mutta ehkä päiviin mahtuisi myös sellaista ylimääräistä puuhaa, jolle ei ikinä työelämän ohella tunnu olevan sopivaa rakoa. Kuten:

1. Valitsen ja laitan valokuvat albumeihin

SUUNNITELMA: Käyn läpi kaikki kuuden viime vuoden digikuvat ja teetän parhaista paperiversiot, jotka järjestän teemoittain albumeihin

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

NÄIN KÄVI: Suunnittelin kuvaprojektia joka kerta avatessani Facebookin. Kuvat ovat ulkoisella kovalevyllä, jonka kaivoinkin laatikosta hoitovapaan toiseksi viimeisellä viikolla. Levy ei toiminut. Se pitäisi viedä jonnekin huoltoon pelastettavaksi. Ehkä joululomalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Viimeistelen sisustusta

SUUNNITELMA: Nyt on aikaa hioa ja lakata viime vuosikymmenen kalustelöydöt, ainakin se hieno 1950-lukulainen kirppissenkki ja roskalavalta löydetty sohvapöytä. 

NÄIN KÄVI: Hyvin ne varmaan palvelevat hiomattakin vielä toisen vuosikymmenen. Liina päälle, jos tulee enemmän vieraita.

3. Ahmin laatukirjallisuutta 

SUUNNITELMA: Luen kaikki ruuhkavuosina väliin jääneet 2000-luvun Finlandia-voittajat, ehkä myös Kalle Päätalon Iijoki-sarjan

NÄIN KÄVI: Hannu Raittilan Canal Grande oli kyllä hieno, ja varmaan ne muutkin ovat. Iijoki-sarjaa pääsin viitososaan saakka. Sitten katsoin Päätalo-elokuvan. Muuten luin kyllä paljon (Facebookia).

4. Puuhastelen käsitöitä

SUUNNITELMA: Ompelen jämätilkuista kuopuksen isosiskoille joululahjaksi hienon, laajan barbinvaatepuvuston. 

NÄIN KÄVI: No, kohtahan neidit ovat ompeluiässä itsekin.

Pihatuoli on ihan hyvä väliaikaisportti.
Pihatuoli on ihan hyvä väliaikaisportti.

5. Kohotan lihaskuntoa

SUUNNITELMA: Viimeistään nelikymppisenä pitäisi alkaa kasvattaa lihaskuntoa, joten teen kolmesti viikossa pojan nukkuessa puolen tunnin kahvakuulatreenin. 

NÄIN KÄVI: Hankin kolme kahvakuulaa takkahuoneen nurkkaan muutama kuukausi sitten. Toissa viikonloppuna pyyhin niistä pölyt.

6. Treenaan Naisten kympille

SUUNNITELMA: Raitis ilma on tärkeää. Ostan juoksurattaat ja lenkkeilen nukkuvan lapsen kanssa ainakin kahdesti viikossa. 

NÄIN KÄVI: Juoksurattaat ovat aika kalliita. Eihän poika kohta edes mahdu niihin. Yhteiset lenkit voivat ehkä odottaa, kunnes hän osaa pyöräillä. Sain kyllä runsaasti raitista ilmaa hiekkalaatikolla.

7. Hoidan pihaa, kun sellainen vihdoin on

SUUNNITELMA: Ostan, maalaan ja pystytän takapihalle portin, jottei taapero hereillä ollessaan tepastele pihalta karkuun. 

NÄIN KÄVI: Portin virkaa toimittaa yhä kumolleen kaadettu terassituoli. Hyvin on toiminut, lapsi on toistaiseksi tallessa.

Sitä paitsi pitäähän isällekin jättää jotain hommaa. Hänen hoitovapaansa alkoi juuri.

Kysely

Onko sinulla ollut perhevapaalla aikaa harrastaa?

Eipä juuri
Eipä juuri
82.9%
Riittävästi
Riittävästi
17.0%
Ääniä yhteensä: 41
Sisältö jatkuu mainoksen alla