Juha Torvinen
Kitaristi Juha Torvisen Eppu Normaali -yhtye on julkaissut 15 studioalbumia. Tuore Eput-elokuva kertoo bändin taipaleesta.

Sarjassa tutut ihmiset paljastavat tärkeän lauseensa.

”En ole luonteeltani yltiöoptimistinen tai edes järin valoisa ihminen. Pikemminkin inhorealisti, ainakin vaimoni väittää niin. Silti uskon hyvään, siihen, että asiat maailmassa ovat koko ajan lutviutumassa myönteisempään suuntaan.

Näkemykseni perustuu elämänkokemukseen. En ole enää mikään poikanen. Tukevassa keski-iässä voin sanoa, että asiat maailmassa ovat nykyään järjettömän paljon paremmin kuin ennen. Hyvät asiat, kuten tasavertaisuus, ihmisoikeudet ja köyhyyden väheneminen, ovat jatkuvasti edenneet.

Maailmassa on värit. Ennen 1980-luvun alkua kaikki oli mustavalkoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Edes synkät uutiset eivät ole vieneet uskoani hyvän etenemiseen. Välillä tulee takaiskuja, joskus liukastellaan, mutta tärkeintä on, että suunta on oikea.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Juha Torvinen suosittelee

KirjaMikael Niemen Populäärimusiikkia Vittulajänkältä teki minuun käsittämättömän vaikutuksen. Ehkä siksi, että olen itsekin pohjoisesta. Lukiessani toivoin, ettei kirja loppuisi ikinä.” Populäärimusiikkia Vittulajänkältä (Like)

ElokuvaNaapurini Totoro oli ensimmäinen elokuva, jota vein tyttäreni katsomaan. Hän hurahti siltä istumalta Hayao Miyazakin tuotantoon. Myöhemmin tyttö halusi usein katsoa Totoroa dvd:ltä vatsani päällä maaten.”

Bändi ”Toisin kuin muut Eppu Normaalin jäsenet, olen löytänyt Beatlesin musiikin vasta kypsällä iällä. Olen alkanut kuunnella bändin tuotantoa alusta alkaen. Upeaa.” thebeatles.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla