Riina Katajavuori on yksi Onnellinen pulla -teoksen kirjailijoista. Kirjan ovat toimittaneet Reetta Meriläinen ja Johanna Pietikäinen.
Riina Katajavuori on yksi Onnellinen pulla -teoksen kirjailijoista. Kirjan ovat toimittaneet Reetta Meriläinen ja Johanna Pietikäinen.

Kun kirjailina Riina Katajavuorta pyydettiin kirjoittamaan tarina maaliskuussa ilmestyneeseen Onnellinen pulla -teokseen, hän ryhtyi työhön kapinoiden.

Onnellinen pulla -teos kokoaa yhteen reseptit ja leipomusten ympärille kietoutuvat tarinat. Millainen tarina oman tekstisi takaa löytyy, Riina Katajavuori?

Lähdin kirjoittamaan vähän kapinamielellä. Minulta pyydettiin pullantuoksuista, äidillistä tarinaa, mutta kirjoitinkin työmatkalla seikkailevasta reissunaisesta. Itseäni olen kuvaillut pakastepullan tuoksuiseksi äidiksi. Taloudenhoitoa ja keittiöhommia on liikaa, enkä erityisesti tunne niitä omikseni. Novellini päähenkilökin toteaa syövänsä mieluummin ruisrevittyä miesten seurassa kuin miettivänsä lisääntymiskykyä naisten kakkukahveilla.

Millaisia makumuistoja sinulla on?

Kuuman aprikoosihillon tuoksu vie minut edelleen takaisin lapsuuteni talviin. Vietin hiihtolomat aina nilsiäläisen perheen luona. Kun tulimme ladulta takaisin, oli varaäitini Hilkka leiponut aprikoosipiirakoita, joiden taikina kätki sisälleen hillosydämen. Niitä taikatalvia ikävöin.

Kerro parhain keittiövinkkisi.

Jos ruoka näyttää olevan loppu, voi kaappien pohjilta löytyvistä antimista tehdä jotain helppoa, kuten skonsseja. Olen aina pitänyt skonsseista myös siksi, että se on sanana niin hauskan kuuloinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minkä leipomuksen olet mokannut?

Aina sanotaan, että puuron jämistä voi leipoa sämpylöitä. Olen yrittänyt, mutta minulla siitä tulee vain leivän näköinen tekele, jonka sisällä on löysää puuroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Artikkeli on ilmestynyt Kodin Kuvalehden numerossa 7/2017.

Sisältö jatkuu mainoksen alla