Kodin Kuvalehden lukijoiden kuvista on koottu pdf-muotoinen, ladattava luontokalenteri. Voit nyt ladata itsellesi tammikuun kalenterisivun.

Savonlinnalainen Jaana Paananen kertoo ottaneensa KK:n luontokuvakalenteriin valitun kuvan kirpsakkana pakkaspäivänä viime vuoden tammikuussa Savonlinnan Riihisaaressa.

"Silta vie kauniin kaupunkimme yhteen ehdottomaan tutustumiskohteeseen, Olavinlinnaan. Tekniikasta en tajua tuon taivaallista, mutta tykkään ulkoiluttaa ahkerasti kameraani. Sen mukana luonnon tarjoamat ilmaiset ilot näyttäytyvät ihan toisella tapaa."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
"Ehkä kaikkein rakkain vuodenaika on kevät. Valon vuoksi kesä on kuvaajalle mitä miellyttävin", kertoo Jaana.
"Ehkä kaikkein rakkain vuodenaika on kevät. Valon vuoksi kesä on kuvaajalle mitä miellyttävin", kertoo Jaana.

Jaanalle tuli kaveri hänen tyttärensä kamerasta vuosi sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Tämä kuva on ihan ensimmäisiä, joita olen sillä napsinut, aiemmin olin ottanut vain kännykkäkuvia. Reilu kuukausi sitten sain syntymäpäivälahjaksi ikioman Nikonin. Sain myös lahjaksi lapsiltani osallistumisoikeuden tammikuussa järjestettävälle valokuvauskurssille. Odotan sitä malttamattomana", Jaana kertoo.

"Kalastan kauneutta"

Jaana kertoo kuvaavansa milloin mitäkin: lemmikkiä, arjen askareita, kivoja kesäpäiviä, koristeltuja kakkuja, sukujuhlia ja sisustusta.

"Kaikenlainen kauneuden kalastaminen kuviksi käy. Jotta olen tyytyväinen kuvaan, siitä täytyy huokua sen hetken tunnelma ja vallita tietty sopusointu. Värit ovat myös tärkeä tekijä onnistuneessa kuvassa, värien harmonia."

Pakkaspäivä inspiroi Jaanan ottamaan upean kuvansa, mutta niin tekevät myös monet muut vuodenajat. Jokaisessa vuodenajassa on hänestä omat hienot hetkensä.

Kodin Kuvalehteä Jaana kertoo lukevansa pääasiassa kampaajalla käydessään ja Facebook-sivujen kautta.

"Tykkään lehden tyylistä sekä visuaalisesti että aihepiireistä. Moni hyvä resepti on myös tullut tarpeeseen."

Lataa alla olevasta linkistä tammikuun kalenteri! Kodin Kuvalehden ilmestymispäivät on merkitty siihen punaisella sydämellä.

Koko vuoden kalenterin voit ladata alta löytyvästä artikkelista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla