Matti ja Teppo
Matti ja Teppo tekevät levyä ja valmistautuvat ruskarundille. JVG:n uuden biisin johdosta heidät tuntevat nyt myös teini-ikäiset.

Nuoret löysivät Matin ja Tepon, kun JVG teki heistä biisin. "On hienoa, kun pitkän uran jälkeen tulee tällaisia keidashetkiä", Teppo Ruohonen sanoo.

Helsinkiläisen rap-duo JVG:n uusi kappale alkaa näin: Matti ja Teppo, touchi on retro. Jatzii tai teknoo, taksi ei metroo. Turkulaisille iskelmäveljeksille kappale tuli täytenä yllätyksenä.

”Ihan puun takaa. Meitä pyydettiin JVG:n videon kuvauksiin, ja vasta siellä kuulimme kappaleen. Matin kanssa kelattiin, että tämähän kertoo meistä!” Teppo Ruohonen sanoo.

Aivan kaikki hittibiisin sanat eivät vielä ole kaksikolla selvillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Räppi on niin nopeaa, että siitä ei helposti saa selvää. Hirveästi tarinaa tulee, ja pitää olla hyvä pää, että se pysyy mielessä. Se huvitti, kun biisissä lauletaan, että Lähin Mattina, palasin Teppona. Edelleen nimittäin minulta kysytään, että kumpi olet. Vastaan aina, että kysy Matilta. Se tietää.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Videossa Matti ja Teppo istuvat JVG:n Jaren ja Ville Gallen ajaman avoauton takapenkillä aurinkolasit silmillä ja tekevät käsillä rap-liikeitä.

”Kun tuota ikääkin meillä on, niin sillä tavalla videon tekeminen tehtiin helpoksi, että pojat tulivat tännepäin, ja Kuusiston kirkolta lähdettiin ajelemaan.”

Edelleen minulta kysytään, että kumpi olet. Vastaan aina, että kysy Matilta. Se tietää.

JVG:n fanit ovat ottaneet Matti ja Teppo -kappaleen omakseen, ja koko Popkorni-albumi nousi heti Spotify-listan kärkeen. Videota on katsottu yli 440 000 kertaa.

”Minulla on kolme lastenlasta, ja he aina heittävät Whatsappissa viestiä, että paljonko videota on katsottu. Sitten he peukuttavat, ihan kuin biisi olisi heidänkin. Ja kyllähän se puoliksi onkin.”

Tepon mielestä kappale on hieno kunnianosoitus.

”Meillä on ollut pitkä ura, liki 50 vuotta. On hienoa, kun saa tällaisia keidashetkiä. Kyllä siitä iloisia ajatuksia tulee. Hienompi tällainen kunnianosoitus on kuin jokin prenikka.” 

JGV:n Matti ja Teppo -videon voit katsoa alla. Jos ei video näy, voit katsoa sen myös tästä linkistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla