Rajaton-yhtyeen Hannu Lepola muistuttaa itselleen joka päivä, että on alkoholisti. Se on hänelle ainoa tapa pysyä raittiina.

Keskellä kotia, olohuoneen ja keittiön välissä, on viiri. Rajaton-yhtyeen laulaja Hannu Lepola sai sen raitistuneiden alkoholistien vertaisryhmästä, kun oli ollut vuoden juomatta.

Tänä syksynä, marraskuun 18. päivä, Hannu on ollut kolme vuotta raittiina. Kunhan hän tekee joka päivä saman päätöksen.

"Päätän joka päivä, että tänään en juo. Vertaisryhmässä opin muilta, että se on ainoa tapa pysyä raittiina."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hannu käy raitistuneiden alkoholistien vertaisryhmässä edelleen kolme tai neljä kertaa viikossa. Rajattoman keikkamatkojen aikana hän on käynyt kymmenissä eri ryhmissä ympäri Suomea ja maailmalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ryhmissä käyminen ei tunnu työläältä vaan antoisalta. Lisäksi se on välttämätöntä.

"Minun täytyy käydä jatkuvasti muistuttamassa itseäni, että vaikka olen raitis, olen alkoholisti. Jos unohdan sen, saatan alkaa kuvitella, että kyllähän minä nyt pystyn käyttämään alkoholia kohtuudella."

Vuosia Hannu yritti sitä. Kun joku viidestä muusta Rajattoman laulajasta lähti keikan jälkeen yökerhoon yhdelle, Hannu lähti mukaan, mutta hänelle yksi lasillinen oli vasta alku.

Kun juomiselle ei herunut kotona sympatiaa, kantabaarissa oli aina kavereita.

"Kun loppuliuku sitten tuli, se oli lyhyt mutta jyrkkä."

Kodin Kuvalehdessä 19/2017 Hannu Lepola kertoo sairastumisestaan masennukseen ja alkoholismiin sekä hitaasta toipumisestaan. Digilehden pääset lukemaan täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla