Karoliina Korhonen tuntee suomalaisten painajaiset.

Karoliina Korhonen, toinen sarjakuvakirjasi Matista ilmestyi juuri. Kuka Matti on?

Matti on perisuomalainen tyyppi, joka tekee asiat hissukseen ja yrittää parhaansa mukaan olla erottumatta joukosta. Matti ei kiilaa jonossa ja kiusaantuu, jos mökkinaapuri tulee yllättäen kylään.

Miten Matti syntyi?

Vahingossa. Ajattelin tehdä kavereita huvittaakseni muutaman sarjakuvan tilanteista, joissa erittäin stereotyyppinen suomalainen kiusaantuu. Laitoin ne Facebookiin, ja samana iltana sivulla oli tuhat tykkäystä, viikon päästä 80 000. Kun kirja tuli puheeksi, olin mattimaisesti vähän varuillani, että mitäköhän tästä tulee. Päätin sitten suostua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuinka paljon Matilla ja sinulla on yhteistä?

Paljon. Kaikki piirtämäni tilanteet ovat sellaisia, joihin olen ainakin joskus samaistunut. Meillä molemmilla on esimerkiksi haasteita small talkin kanssa. Suurin ero on ehkä se, että siinä missä Matti punastuu kiusallisissa tilanteissa, minä kuittaan ne varsinkin nykyään naurulla.

Mitä haluaisit sanoa Matille?

Ole ihan Matti vain. Et ole yksin. Ulkomailtakin tulee paljon sinua ymmärtäviä kommentteja, kuten "en tiennytkään olevani suomalainen" ja "Suomi kuulostaa unelmamaalta".

Karoliina Korhosen kirjassa Finnish Nightmares 2 (Atena 2017) Matti uskaltautuu Suomen rajojen ulkopuolelle vaivaannuttavin seurauksin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla