Jos radiojuontaja Rea Tallgrenille ja hänen siskolleen Elli Haveriselle tulee riita, sopu syntyy halaamalla. ”Halaamisessa on se hyvä puoli, että se lisää lämpöä ihmisten välille”, Elli sanoo.
Jos radiojuontaja Rea Tallgrenille ja hänen siskolleen Elli Haveriselle tulee riita, sopu syntyy halaamalla. ”Halaamisessa on se hyvä puoli, että se lisää lämpöä ihmisten välille”, Elli sanoo.

Rea Tallgrenia harmittaa, jos hänelle sanotaan: ihanaa kun pidät siskostasi niin hyvää huolta. ”Myös Elli pitää minusta huolta. Usein Ellin kainalo on ollut minulle ainoa pakopaikka muulta maailmalta.”

Kun Rea ja Elli järjestävät siskosten illoissa laulukilpailuita, Elli on aina tuomari.

”Sanon Realle esimerkiksi, että hän on puhjennut kukkaan, mutta ei häntä silti ole tarkoitettu suuremmille lavoille. Huomaan sellaiset asiat”, Elli sanoo.

Rea ja Elli laulavat eniten Disneyn elokuvamusiikkia, erityisesti Pocahontasia. Koreografia kuuluu asiaan. Rea on voittanut laulukilpailun kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Meitä yhdistää herkkyys, huumori ja räkänauru.”

Laulamisen lisäksi siskosten illoissa herkutellaan ja käydään keikoilla. Ennen lähtöä laittaudutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Meitä yhdistää herkkyys, huumori ja räkänauru. Tykkäämme molemmat päiväunista, matkustamisesta, shoppailusta, hyvistä juomista ja hyvästä ruuasta”, Rea sanoo.

”Välillä Rea on kriittinen ja puuttuu asioihini, esimerkiksi ruokamääriini. Itse Rea yrittää olla herkkulakossa. Kerran hän ehdotti, että tukisin häntä siinä. Vastasin: En ole sen tyyppinen tukija. Ei muuta kuin hakemaan herkkuja!” Elli sanoo.

Vanhempien oppi: aina kannattaa unelmoida

”Kun katson Rean katsetta, näen, että hän tykkää olla kanssani”, Elli sanoo.

”Meidät on Ellin kanssa kasvatettu niin, että kunnioitamme vanhempia ja vanhemmat kunnioittavat meitä. Äiti ja iskä suhtautuvat meihin uteliaasti. Jos innostumme jostakin uudesta, he alkavat miettiä, miten voisivat tukea siinä”, Rea sanoo.

Vanhemmat ovat opettaneet tyttärilleen, että aina kannattaa unelmoida.

”Viimeksi sanoin ambulanssimiehelle, että ootpa komea jäbä, kelpaisiko treffit.”

Ellin mielestä Rea on tavikseksi ihan hyvä näyttelijä ja aika kova keimailija.

”Mutta minä flirttailen vielä enemmän. Viimeksi sanoin ambulanssimiehelle, että ootpa komea jäbä, kelpaisiko treffit. Hän vastasi, että muuten kyllä, mutta hänellä on jo vaimo.”

”Kanarialla kosin Silvio-tarjoilijaa, kun olin juonut kolme shottia. Rea sanoi, että nauti nyt edes hitaasti ne juomat. Äiti sanoi, että nyt heti petiin.”

Maailman ainoa sisko

Ellistä tuntui vähän vaikealta, kun Rea tapasi nykyisen puolisonsa Samun.

”Haluaisin olla enemmän Rean kanssa, mutta sitten olen ajatellut, että mieskin on tärkeä. Rea sai hyvän miehen, lihaskimpun. Jos Samu on kylässä, annan hänelle hartiahierontaa ja varmistan, ettei hän katsele tietokoneelta mitään nettinaisia.”

Kun Rea meni naimisiin, hän pyysi Ellin kaasokseen.

Rea on luvannut Ellille, ettei Elli ikinä menetä häntä. Että Samu on tullut uutena perheeseen, mutta Elli on aina Rean ainoa sisko.

Kun Rea meni naimisiin, hän pyysi Ellin kaasokseen. Se oli molempien mielestä ihana, ihmeellinen ja onnellinen päivä.

”Seisoin Rean vieressä ja varmistin, että siskoni on onnellinen”, Elli sanoo. 

Ei koskaan kauas Ellistä

Joissakin asioissa Rea laittaa Ellin myös miehensä edelle.

”Samu työskentelee ulkomailla, ja näemme muutaman kuukauden välein, mutta olen päättänyt, etten itse enää muuta Suomesta. En halua kauas Ellistä.”

”Ajattelen, että tässä maailmassa on vain kourallinen niitä ihmisiä, jotka ajattelevat kaikissa tilanteissa Ellin parasta. Haluan olla siinä ydinporukassa varmistamassa, että Ellillä on kaikki hyvin.”

Mitä Elli tekee, kun haluaa kiusata Reaa ihan tosissaan? Miksi Ellin kädet ovat Rean mielestä maailman lohdullisimmat? Ja millaista oli, kun siskokset olivat lapsia? Lue Rean ja Ellin koko haastattelu Kodin Kuvalehdestä 7/2021. Tilaajana voit lukea jutun myös digilehdestä.

itä-helsingin lähiöstä

Kiitos julkaisitte artikelin,lämin opetavainen.toivon ne ihmiset jotka häpeävät,erinlaista siskoaan,kohtaisivat tämän artikelin. Elämässäni oli henkilö,jonka sisko oli keitysvammainen.Ei edes omaa jälkipolvea opetanut suvaitsee erinlaisuutta.Hän ei voinut viedä siskoaan kotiinsa,koska hänen oma lapsi ei suvainut kehitysvammaista tätiään.Joten hän otti sisarensa " laitoksesta " yö-kylään,vietivät kahden keskeistä aikaa aikuisen lasensa kämillä.Ja ailuinen lapsi meni lapsuuskotiin iskan kanssa siksi aikaa.Suu auki kuuntelin joskusko 10v.sitten noita juttuja,  en kyenyt käsitämään ettei omalle lapselle opetanut suvaitsevaisuutta?Suksethan meillä meni ristiin,vaikka lapsuudesta jo tunnetiin,kun asetti myös minut ihmisenä alemaksi itsestään.Ymmärtäisin jotekin jos asuminen ,elämä olisi joku tuppu kylä,mutta ei asuta edes tuppukylä,vaan Helsingin lähiö jossain.Hän tietysti paremassa kupungin osassa ja minä siellä huonomassa,jossa köyhät asuu.Erona  meissä syntyi jo kultalusikka suussa ja peri rahaa kun vanhemmat kuoli,joka helpotaa elämää paljon.Minulla ei perintöjä ei rahaa muilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla