Harri Karvonen otti sadunomaisen putouskuvan Puolangan Liejeenjoelta 5.11.2016.
Harri Karvonen otti sadunomaisen putouskuvan Puolangan Liejeenjoelta 5.11.2016.

Vuosi sitten kokosimme Kodin Kuvalehden lukijoiden kuvista pdf-muotoisen, ladattavan luontokalenterin. Vuoden viimeisen kalenterikuvan otti Harri Karvonen Puolangalta.

Luonto on puolankalaisen Harri Karvosen Se Juttu. Hän tekee pieniä päiväreissuja kameran kanssa ja taltioi pieniä ihmeitä: revontulia ja täysikuun kumotusta, loimuavia auringonlaskuja ja pilvisumuna valuvia vesiputouksia.

"Kamera on minulle kuin terapeutti. Jos olen surullinen, otan surullisia kuvia. Iloisena kuvaan vaikka kukkia, ja auringonlaskuista saan tyyneyttä. Hyvässä kuvassa on tarinaa ja symboliikkaa", Harri sanoo.

Kuvaa Harri muutakin. Joskus hän ja kuvausystävä innostuvat ottamaan toisistaan muotokuvia erilaisissa ympäristöissä, luonnossa tai rakennuksissa. Siihen kuvaussessioon kuuluvat kummat vaatteet ja maskeeraukset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Se on kuin teatterileikkiä, jota valokuvaamme. Kokeilen samalla erilaisia tekniikoita, joita opiskelen valokuvaussivustoilta."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harri myöntää olevansa kuvaajana hyvin itsekriittinen. ”Tyytyväisyys estää kehityksen”, sanovat paljon kuvanneet, ja Harri uskoo sen.

"Muutamia kuvia olen tulostanut isolle arkille ja vienyt kehystettäviksi. Annan niitä perheelle ja ystäville. Olen pitänyt myös valokuvanäyttelyitä ja jaan kuviani sosiaalisessa mediassa", Harri kertoo.

Kuvausharrastus on avannut hänelle vuodenaikojen kauneuden.

"Alkusyksy on valokuvauksen kannalta parasta aikaa. Silloin voi leikkiä valolla ja pimeydellä."

Kevät taas on muuten vain vuodenajoista paras.

"Silloin luonto herää horroksesta, neitseellinen vihreys puhkeaa ja on lämmintä, mutta ei vielä hyttysiä. Ja edessä on kesä, jota odottaa."

Sitä kohti!

Lataa alla olevasta linkistä joulukuun kalenteri! Kodin Kuvalehden ilmestymispäivät on merkitty siihen punaisella sydämellä.

Koko vuoden kalenterin voit ladata tästä tai alta löytyvästä artikkelista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla