Maiju Voutilainen eli Mansikkka, 20, on YouTube-tähti, jonka vlogilla on yli 160 000 seuraajaa. Hän kannustaa ihmisiä uskaltamaan. Tässä Maijun neljä vinkkiä vloggaamiseen.

1. Ole aito

"Olen puhunut kanavallani kipeistäkin aiheista kuten masennuksestani. Uskon, että aito puhe koskettaa katsojaa ja herättää tunteita. Teeskentely tai esimerkiksi liika kaupallisuus näkyvät läpi ja karkoittavat seuraajia. Mieti, mikä on juuri sinun juttusi."

2. Älä lannistu kritiikistä

"Ikäviä viestejä saa jokainen, joka vähänkin menestyy tubessa. Kaikkia ei voi koskaan miellyttää. Tärkeintä on, että miellyttää itseään. Kritiikistä ei kannata stressata. Minäkin saan paljon enemmän myönteistä palautetta ja koskettavia viestejä kuin kuraa."

3. Arvosta muita

"Olen ilokseni saanut tutustua moniin muihinkin tubettajiin. He ovat mukavia tyyppejä, meillä on hyvä yhteys. Meillä on paljon nuoria tilaajia, ja yritämme edistää hyviä asioita. Ei kiusata. Kaikki ovat samanarvoisia. Tuetaan toisiamme, ei lannisteta."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kokeile siipiäsi

"Oma kanavani ei aluksi ollut mikään hitti. Tilaajamäärän kasvattaminen nykyiselleen on vaatinut vuosien työn. Mikään ei synny tyhjästä. Mutta jos vähänkään tekee mieli, kannattaa kokeilla vloggaamista. Se on kiinnostavaa, hauskaa ja luovaa puuhaa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juttu päivitetty 26.10.2017.

Sisältö jatkuu mainoksen alla