Kodin Kuvalehden lukijat kertoivat mielipiteensä siitä, minkä arvoinen on sopiva ylioppilaslahja. Ja mikä lahjassa viime kädessä on tärkeintä!

Moni ylioppilaalle lahjaa ostava pohtii summaa, joka sankarin lahjomiseen olisi syytä käyttää. Kysyimme asiaa KK:n lukijoilta, ja tässä tulos: Kaksi kolmesta  vastaajasta on sitä mieltä, että sopiva arvo ylioppilaslahjalle on 40-50 euroa. Joka kymmenes antaisi lahjan, joka maksaa korkeintaan 30 euroa. Eniten rahaa lahjaan voisivat vastaajien mielestä käyttää sankarin vanhemmat.

Neljäsosan mielestä lahjan arvolla ei oikeastaan ole edes merkitystä: tärkeintä on muistaminen ja lämmin ajatus.

Entä pitäisikö kummin tai mummin törsätä lahjaan muita enemmän? KK:n kyselyssä vain 18 prosenttia vastaajista katsoi, että jos lahjan antaja on ylioppilaan kummi, lahjan pitäisi olla arvokkaampi kuin vaikkapa tädin tai sedän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rahan antamiseen suhtaudutaan suvaitsevasti. Selvä enemmistö, jopa 86 prosenttia vastaajista katsoi, että lahjakortti on mainio lahja, koska se on helppo vaihtoehto ja sen vastaanottaja saa valita, mihin rahan käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvin yleistä on myös lahjatoiveen kysyminen joko ylioppilaaksi valmistuvan vanhemmilta, muilta läheisiltä tai häneltä itseltään. Näin on tehnyt kaksi kolmesta vastaajasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla