Taas pukkaa lapsille talvilomaa, mutta kaikilla vanhemmilla ei ole aikaa, varaa tai halua lomailuun kaukana. On siis aika kaivaa naftaliinista vanha kunnon lomasimulaatio!

1. Simuloi lomalento eksoottiseen kaukomaahan

Aseta eteiskäytävään niin monta lastentuolia rinnakkain kuin perheessä on jäseniä. Sido matkustajat vyöllä tuoliin. Syökää ateria pienestä laatikosta – nuorin saa kaataa mehunsa vieressä istuvan syliin. Katsokaa kahdeksan tunnin ajan elokuvia samalta tabletilta. Vessahädän iskiessä ahtautukaa siivouskomeroon ja tehkää tarpeet sankoon. Eteiseen leviävät hajut kuuluvat tunnelmaan.

2. Miten olisi shoppailuloma sykkivään metropoliin?

Tästä nuoriso tykkää! Rientäkää lähimpään halpahalliin ja ostakaa alennuskoreista monta kassillista laaduttomia ja tarpeettomia tavaroita, joihin ette normaalioloissa edes vilkaisisi.

3. Järjestä auringonpalvojan unelmaloma

Aikuiselle: Osta kymmenen kerran lippu solariumiin ja käytä kaikki ensimmäisenä lomapäivänä. Astu paljain jaloin lasinsiruun ja istu loppuviikko sisällä jalka suorana.

Lapselle: Rasvaa lapsi kauttaaltaan jollakin tahraavalla perusvoiteella. Pue hänet vaatteisiin, joiden alta ei jää näkyviin yhtään paljasta ihoa. Pidä lapsi sisällä, ettei aurinko kaikesta huolimatta polttaisi häntä.

4. Näin syntyy perheen yhteinen golfloma

Työntäkää koko päivä kottikärryllistä sateenvarjoja, jääkiekko- tai sählymailoja sulaneilla viheralueilla, penkokaa pöheikköjä ja sadatelkaa (huom! alaikäisten läsnäollessa sopivia sanoja ovat ”siimahäntä soikoon” ja ”poltetun poltettu”). Ensimmäisenä iltana äiti saa mennä lähikapakkaan valehtelemaan, toisena isä.

5. Viettäkää ihana mökkiloma Suomessa

Pysykää kotona. Sulkekaa sähköt ja lämmin vesi ja ahtautukaa kodin pienimpään huoneeseen. Syökää joka päivä raakaa makkaraa, jonka pinta on hiillostettu esimerkiksi puhalluslampulla (huom! vain aikuisen käyttöön). Pysykää sisällä, koska kuitenkin sataa koko ajan. Vessahädät hoidetaan samoin kuin lomalennossa kaukomaille (ks. kohta 1).

6. Lopputulos

Kyllä taas tuntuu hyvältä palata kouluun ja töihin!