Huoltomiehen työkiintiö alkaa olla tältä vuodelta täynnä, Kai Lehtinen tuumaa. Epäonnea onkin tosiaan piisannut! Miksi kaikki kodinkoneet hajoavat aina samaan aikaan?

ALKUSYKSYN VIIKKOIHIN MAHTUI mahtui useampi tekninen takapakki kotona. Kaikki alkoi ajettavasta ruohonleikkurista. Nainen, joka meillä leikkaa huolettoman vauhdikkaasti ruohoa, huusi ohi mennessään, että bensaa on sitten valunut koko kesän ajan johonkin, koska tankki tyhjenee hetkessä.

Tarkastin tilanteen ja huomasin bensaletkun vuotavan suoraan kuuman moottorin päälle. Kone sai välittömästi käyttökiellon, ja lähdin ostamaan varaosia. Kun palasin takaisin, annoin tiukkaa palautetta siitä, miksei vuodosta ollut aiemmin mainittu. Maalailin kauhukuvia ruohonleikkurista, joka syttyy ja räjähtää.

Yhtäkkiä se olinkin minä, joka olin saattanut vaimon lähes hengenvaaraan.

Palonarasta asiasta keskusteleminen muutti vastuukysymykset lopulta niin, että minun olisi pitänyt itsekin ymmärtää tilanne, koska kanisteri tyhjeni aina niin äkkiä. Yhtäkkiä se olinkin minä, joka olin saattanut vaimon lähes hengenvaaraan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

No, ruohonleikkuri tuli korjattua, ja kuski starttasi ruoho pöllyten liikkeelle kuin varikolta konsanaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

PARIN PÄIVÄN PÄÄSTÄ taloon ei tullut lämmintä vettä. Koska pellettipannun ohjekirja oli englanniksi sekä monella muulla vieraalla kielellä, otti aikansa, ennen kuin sain teknisen sanaston suomennettua. Muutaman kerran heräsin siihen, kun ohjekirja putosi sylistäni lattialle. Lopulta ongelma löytyi liekintunnistimesta. Seuraava päivä meni varaosien hankkimisessa ja pannun korjaamisessa.

Sitten pyykinpesukone ei tyhjentänyt vettä. Avasin vedenpoistosuodattimen ja kaivelin ulos kolikoita, kumilenksuja, muutaman ruuvin ja pienen palan sukkaa. Pesukone ei edelleenkään toiminut.

Mustasukkaisuus hellitti, ja pesukone toimii taas moitteettomasti.

Korjaaja tuli parin päivän kuluttua ja vaihtoi poistopumpun. Kone ei toiminut senkään jälkeen.

Seuraavalla viikolla korjaaja tutki koneen tarkemmin ja löysi syvältä suodattimeen johtavasta putkesta loputkin rikki repeytyneestä mustasta sukasta. Mustasukkaisuus hellitti, ja pesukone toimii taas moitteettomasti.

YHTENÄ ILTANA astianpesukoneen luukku ei enää mennyt kiinni. Yritin korjata konetta, mutta luukusta ei tullut vesitiivistä. Päätimme hankkia uuden koneen. Sitä asennettaessa huomasin, että vesiputken liitos oli vuotanut jo pidemmän aikaa ja vettä oli tihkunut tiskipöydän taakse.

Asioissa täytyy aina nähdä valoisat puolet. Jos astianpesukone ei olisi hajonnut, vesivahinko olisi ehtinyt muhia vielä pidempään.

Sitä kuvittelee erheellisesti elävänsä vähemmän teknistä elämää kuin nuoriso.

Silti toivon, että nyt ei pitkään aikaan tule mihinkään koneeseen vikaa. Huoltomiehen tämän vuoden työkiintiö alkaa olla täynnä.

Sitä kuvittelee erheellisesti elävänsä vähemmän teknistä elämää kuin nuoriso. Vaikka itse en pyyhi takamusta kännykkä kädessä, välillä huomaa, miten riippuvainen sitä tässäkin iässä on erilaisista teknisistä vempaimista. Aikaa ne kuitenkin vievät eniten silloin, kun eivät toimi, päinvastoin kuin nuorisolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla