Kodin Kuvalehden ruokatoimittaja Christina Aaltio vinkkaa, että moni ruoka voi hautua jälkilämmöllä kypsäksi.
Kodin Kuvalehden ruokatoimittaja Christina Aaltio vinkkaa, että moni ruoka voi hautua jälkilämmöllä kypsäksi.

Lehdessä KK3/2023 oli virhe sivulla 35. Ruokatoimittaja Chrissen antamissa vinkeissä mainittiin, että pellin voi vetää kiinni hiilloksen hiipuessa. Takan hormipellin saa kuitenkin sulkea vasta, kun hiillos on täysin sammunut eli hiilet ovat mustia.

Näin kuuluvat kaikki vinkit:

"Kylmä talvi ja lämmin ruoka. Opin niistä monta niksiä jo nuorena talouskoulussa. Nämä hyvät opit auttavat säästämään sähköä.

Kun lämmität uunin, tee samalla lämmöllä monta ruokaa. Jos kaikki ruoka ei kulu kerralla, pakasta annoksia arjen kiireiden avuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun takassa hehkuu hiillos, se on pitsauuni parhaimmillaan. Valurautapannulla syntyy rapea pohja. Juusto sulaa viimeistään, kun pannulle laittaa hetkeksi kannen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Takan hormipellin saa sulkea vasta, kun hiillos on täysin sammunut eli hiilet ovat mustia. Varaavassa takassa lämpö kerääntyy takkaan ja ruoka kypsyy takassa jälkilämmöllä."

Lue koko ruokajuttu Kodin Kuvalehdestä 3/2023. Voit lukea jutun myös Digilehdistä. Jos et ole vielä tilaaja, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla