Talven pimeydessä tekee mieli tunnelmoida kynttilän valossa. Muista kuitenkin turvallisuus!

Hämäränhyssyssä lempeästi väräjävä kynttilän liekki on talven odotettuja iloja. Hyviin hetkiin kannattaa tarttua, nauttia vuodenajan parhaista puolista. Hetket myös pysyvät hyvinä, kun muistat seuraavat ohjeet.

Valitse fiksu kynttilänjalka tai alusta, eli sellainen, joka ei kaadu eikä pala. Hyviä materiaaleja ovat metalli, lasi, posliini ja kivi. Puulautanen tai kukkakranssi voi olla kaunis alusta, mutta myös petollinen. Unohda röyhelöiset muovi-, paperi- tai kangasmansetit. 

Kynttilän lähellä ei saa olla mitään herkästi syttyvää materiaalia. Esimerkiksi raollaan oleva ikkuna ja lepattavat verhot voivat olla kohtalokas yhdistelmä. Älä koskaan laita kynttilöitä television päälle. Lämpö sulattaa helposti muoviseen alustaan reiän, ja laitteen sisään pudonnut kynttilä voi olla kohtalokas.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muista turvaväli. Tiiviissä ryhmässä olevien kynttilöiden tulikuuma steariini saattaa roihahtaa liekkeihin. Tuikut ja pöytäkynttilät on hyvä asettaa ainakin viiden cm:n päähän toisistaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varo umpinaisia, ohuita lasi- ja posliinilyhtyjä. Pienessä tilassa steariini voi höyrystyä ja leimahtaa. Turvallinen lyhty on tukeva, riittävän tilava ja ylhäältä avoin.

Klassinen lausahdus ”viimeinen sammuttaa valot” pätee myös kynttilän kohdalla. Kynttilää ei koskaan saa jättää palamaan valvomatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla