Kierrätysjoululahjat ilahduttavat sekä saajaa että antajaa.
Kierrätysjoululahjat ilahduttavat sekä saajaa että antajaa.

Jos kaapeissasi on aina vain liikaa kamaa, nyt siitä on kerrankin hyötyä. Säästät sekä rahaa että luontoa, kun askartelet joutilaina kaapissa makaavista tavaroista joululahjoja.

Vaatteita kaappi pullollaan?

Astioita niin paljon, että hyllyjen kantokyky hirvittää?

Käyttämättä jääneitä pikkutavaroita lipaston laatikossa?

Onnea, löysit ehkä tämän vuoden joululahjasi! Siitä kaikesta syntyy ohjeillamme läheisillesi ihan oikeasti ilahduttavia, persoonallisia joululahjoja. Kokosimme monta helppoa ohjetta, joiden avulla ehdit myös saada lahjat vielä erinomaisesti ennen joulua valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Askartelun iloa!

1 Näin teet vanhoista t-paidoista koreja

Leikkaa ensin trikoiset, kulahtaneet t-paidat tällä kätevällä ja nopealla tekniikalla matonkuteiksi. Paidat valitessasi tulet samalla valinneeksi lahjasi värin.

Virkkaa sen jälkeen trikookuteista pieni ja söpö kori, joka sopii vaikkapa eteiseen avainten säilytykseen. Lahjaa antaessasi voit keksiä koriin vielä jotain kivaa täytettä.

2 Näin loihdit kahvikupeista mittakuppeja tai kukkatervehdyksen

Kahviastiastoja kertyy vuosien mittaan monesti useampi, ja jotkut niistä hautautuvat kaappiin käyttämättöminä. Valitse kivan näköinen kuppi tai muutama, joita et enää käytä.

Hanki kaupasta posliinitussi ja tee sillä kupeista kivan näköisiä mittakuppeja.

Vanha kuppi on myös mainio istutusastia kukkasipulille. Lahjan saaja pääsee iloitsemaan krookuksen tai vaikkapa tulppaanin kukinnasta omalla ikkunalaudalla jo kevättalvella!

Posliinisen kahvikuppiin voi myös tehdä kauniita kynttilälahjoja. Vaihtoehtoisesti voit valaa suuren kynttiläkakun vanhaan, käytöstä pois jääneeseen kakkuvuokaan. 

3 Näin nimikoit lasipurkeista upeat säilytysrasiat

Kun pastakastike tai kurkkusäilyke on loppu, älä vie tyhjää lasipurkkia lasinkeräykseen vaan säästä se pestynä askartelutarvikkeeksi. Naksuttele kohokirjoittimella purkkeihin etiketit esimerkiksi keittiön, kylpyhuoneen tai vaikka verstaan pikku tavaroita varten.

Säilytyspurkeille on käyttöä vaikka missä!

Eri kokoisista voi koota hauskan säilytyspurkkien ryhmän, jolle on käyttöä vaikka missä.

4 Näin teet turhista munakupeista neulatyynyjä

Joskus tulee ostettua astioita, joiden ostaminen tuntuu sillä hetkellä olevan hyvä ajatus, mutta joille onkin myöhemmin hyvin vähän käyttöä. Jos kotiisi on kertynyt esimerkiksi turhan monta munakuppia, nekin voi käyttää kivaan pikku lahjaan.

Ompelun harrastaja ilahtuu lahjastasi aina, kun käyttää neuloja.

Munakupin muodonmuutosta varten tarvitset vain hiukan kaunista kangasta, vanua etkä paljon muuta. Ompelun ystävä ilahtuu lahjaksi saadusta uudesta neulatyynystä.

5 Näin teet villapaidasta pullonlämmittimen

Myös muodista pois menneitä ja nukkaantuneita villapaitoja tulee usein hellittyä vuosikausia hyllyillä. Jos et kuitenkaan enää niitä käytä, niiden hihat voisivat saada uuden elämän.

Leikkaa kauniin neuleen hiha sopivan mittaiseksi ja ompele siitä tällä ohjeella pullonlämmitin. Sinne voi joululahjaksi sujauttaa juoman, jonka tarkoitus on tarjottaessa pysyä kuumana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla