Anoppini on mukava ihminen, mutta hän ei ole käynyt meillä aikaisemmin.

Anoppini asuu pienellä paikkakunnalla 300 kilometrin päässä. Esikoisemme syntyy näinä aikoina, ja anoppi laittoi viestiä, että hän tulee ensi kuussa katsomaan vauvaa.

Anoppini on mukava ihminen, mutta hän ei ole käynyt meillä aiemmin, vaan me olemme käyneet hänen luonaan muutaman kerran vuodessa. Nyt hän sanoi, että viipyy saman tien viikon verran, kun kerrankin lähtee isoon kaupunkiin.

Minua ei ilahduta ajatus, että anoppi viipyy meillä niin pitkään. Hän oli aikanaan vuosia kotiäitinä ja on hoitanut huushollin yksin, miehen ja lasten ei ole tarvinnut osallistua kotitöihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Entä jos hän odottaa meille tullessaan minulta samanlaista täyttä palvelua? Se kauhistuttaisi, vaikka ei olisi vauvaa, mutta erityisesti nyt, kun en vielä tiedä, minkälainen vauva tulee olemaan ja miten väsynyt olen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mietin sanoa anopille, että mieluummin ei viipyisi kovin montaa päivää, mutta mieheni mielestä niin ei voi tehdä. Suoraan sanoen pelkään, että minun ja anopin välit romahtavat, sillä olen väsyneenä äkkipikainen ja ärtyisä.

Emmi

Immemummi

Ehkä hän onkin sinulle avuksi. Minä ainakin kun menen miniöiden reviirille, kysyn voinko olla hyödyksi. Sinulla voikin olla kiva viikko tiedossa. Anna anopin seurustella vauvan kanssa jos hän haluaa ja hengähdä itse sillä välin. Äiti hänkin on ollut aikoinaan.

  • ylös 23
  • alas 4
Avoimesti

Uskon avoimuuteen, mutta riippuu vastapuolesta miten se toimii. Itse koin samoja tunteita aikoinaan, jännitin kovasti ja yritin liikaakin. Samalla kadotin tunteen siitä, että saan olla oma itseni. Anoppini (mukava ihminen myös) ei selvästikään osannut asettua asemaani, vaan uskoi olevansa pelkästään iloksi. Nyt sanoisin ystävällisesti heti alkuun, että vauvan kanssa oleminen on minulle uutta ja jännittävää enkä nyt pysty keskittymään paljonkaan vieraaseen. Ja että toivon saavani olla siten kuin jaksan, mutta avuksi saa olla. Jos hän on fiksu ja empaattinen, niin ymmärtää varmasti. Jos ei, niin sitten ei, mutta olet ainakin kertonut omat tunteesi. Sen jälkeen voit mielestäni vetäytyä esim lepäämään vauvan kanssa omaan rauhaan tms. Onnea sinulle äitiyteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla