Kuvat
osallistu, ihmissuhteet, empatia, ystävyys

Odotus, että kaikkia pitäisi syvästi ymmärtää, johtaa vain suurempaan kuiluun ihmisten välillä.

Kun kohtaan erilaisia ihmisiä, en edes yritä ymmärtää heitä, vaan hyväksyn heidät sellaisinaan. Yritän löytää jotain yhteistä, johon samastua: musiikkimaku, ruoka, asuminen... Kiinnostavia asioita on vaikka kuinka paljon.

Odotus, että kaikkia ja kaikkea pitäisi syvästi ymmärtää, johtaa minusta vain suurempaan kuiluun ihmisten välillä.

Se käsitys on poskellaan, että toisen ymmärtäminen on empaattista. Toista ei voi ymmärtää syvällisesti, vaikka kyseessä olisi läheinen ihminen, saati sitten vieraampi. Sympatia riittää ja se, että etsii jotain yhteistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eroavaisuuksia voi puida läheisimpien kanssa, sellaisten jotka ovat sukua tai asuvat samassa asunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikkien ei tarvitse olla ystäviä. Eikä kaikkien tarvitse udella toisten yksityisasioita saati kommentoida niitä.

Ei tarvitse ymmärtää

Ole kiinnostunut toisesta

Olen aika samaa mieltä Ei tarvitse ymmärtää kanssa. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla kaveri, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen. Ja toimeen tuleminen vaatii pienimpien yhteisten nimittäjien löytämisen.

Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä. Nykyisinä some-aikoina, kun kaikki mielipiteet ja kommentit jäävät jonnekin muistiin, ajatellaan helposti, että eri mieltä oleminen ja varsinkin sen ilmaisu on jo vihapuheen luonteista. Minun mielestäni kyse on vain erilaisesta mielipiteestä.

Jos on hyvää halua, melkein kaikkien kanssa pystyy löytämään jotain yhteistä. Yhteisen mielenkiinnon kohteen tai kokemuksen. Niistä voi keskustellla ja vaihtaa mielipiteitä. Kaikkia omia eri mielipiteitä ei tarvitse sanoa ääneen. Riittää kun puhutaan yhdistävistä asioista.

Olen huomannut, että tuppisuut suomalaiset ovat kovin puheliaita, jos on kiinnostunut heidän asioistaan. Suurin osa ihmisistä on innostunut puhumaan rakkaimmastaan eli itsestään. Kun kysyt ja kuuntelet, olet hänen mielestään oikein mukava ihminen.

Hakkerointi urkintaa

Toisten tietokoneille meneminen ja urkkiminen, on kuitenkin kiellettyä, että jos on jotain kysyttävää, niin kysykää suoraan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla