Juhannus kaupungissa on rauhallisempi kuin mökillä, missä naapurit juhlivat ja hyttyset syövät.

Vietimme vuosien ajan juhannukset mökillä lasten kanssa. Viime vuonna, kun kotona ei ollut enää yhtään lasta, päätimme viime vaiheessa jäädä kaupunkiin.

Juhannusaaton iltaa kohden autojen kohina vaikeni. Parkkipaikka oli tyhjentynyt. Istuimme parvekkeella, nautimme juhannusateriaa ja ihmettelimme: mikä täydellinen rauha!

Aiemmin vietimme juhannusaattona monta tuntia ruuhkassa kuumassa autossa. Mökille päästyämme vastassa olivat hyttyset ja naapurimökkien meluisa juhlinta. Kaupungissa oli yllättäen rauhallisempaa kuin mökillä, jonne ehtii hyvin juhannuksen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä vinkiksi, jos joku miettii, missä voi viettää rauhallisen, leppoisan juhannuksen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leppoisasti

liito orava

tosi viihtyisä on helsingin keskusta juhannuspäivänä, etenkin aamusta.

puolisoni arasteli ajamista keskustassa. mutta juhannusajelu autioilla kaduilla kaivokatu mannerheimintie jne, antoi varmuuden, että uskalsi sittemmin ajella normaaliaikoinakin.

Eläköön elokuu

Suomen kesä on parhaimmillaan vasta heinä- ja elokuussa. Kesäkuu on usein vielä kylmä, juhannuksena on tullut jopa räntää, ja hyttysiä on silloin eniten. Hyttyset vähenevät heinäkuun puolella sitä mukaa kuin lämpenee ja elokuu on ollut jo vuosia aivan loistava lomakuu (kysymys onkin, miksi lasten pitää mennä kouluun jo puolivälissä elokuuta ja olla kesäkuun kylmilllä kesälomalla).

Mekin aloitamme varsinaisen mökkeilyn vasta juhannuksen jälkeen. Alkukesästä käydään kyllä katsomassa, että paikat ovat talven jäljiltä kunnossa, mutta varsinainen mökkikesä alkaa myöhemmin ja jatkuu syyskuulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla