Jos olet ystävällesi vain ilmainen terapeutti ja murheiden roskatynnyri, voiko silloin puhua ystävyydestä?

Ystävyyssuhteiden tulee noudattaa tasavertaisuuden periaatetta. Molemmat saavat ja antavat. Tasavertainen vuorovaikutus ja luottamus ovat ehdottomia, jotta ystävyys toimii.

Hyvä ystävyys antaa voimaa ja rikastuttaa elämää. Jos ystävä ei ole kiinnostunut sinusta, olet hänelle vain ilmainen terapeutti ja murheiden roskatynnyri. Voiko silloin edes puhua ystävyydestä?

Tarkoitus on, että jokainen elää omaa elämäänsä. Toisen elämässä ei tarvitse pysyä pelkästä velvollisuudesta, jos tuntuu, että suhde vain rasittaa. Ei ole kiva saada puheluita, joissa toinen vain valittaa eikä kysy, mitä kuuluu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos et saa ystävyydestä mitään, katkaise yhteys. Neuvo kuulostaa karulta, mutta joskus pitää olla itsekäs ja huolehtia omasta jaksamisesta. Toista ei voi muuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anytime

Konkreettista Empatiaa

Kuulostaa vähän kaupankäynniltä, enemmän kuin ystävyydeltä. Täällä olisi kaikilla tosi yksinäistä, jos kaikki hakisimme vain vastavuoroisuutta, antamista ja saamista - ihmisten kanssa kun voi olla muutenkin, ihan tavallisesti sanomatta, tekemättä, tai vaihtamatta mitään. - Joskus voi olla itse vahvempi ja joskus heikompi, jokaisella vaihtelee, joten otetaan vaan ihan rauhallisesti ja yritetään auttaa pienimpiä aitojen ylitse.

Vierailija

Samaa mieltä kuin edellinen. Jotenkin ikävä tälläkin palstalla usein esiintyvä "katkaista välit" - idea. Voidaanko edes puhua ystävyydestä, jos mikä tahansa syy saa heti suunnittelemaan välien katkaisemista. Hyvä ystävyys säilyy kaikissa tilanteissa ja tosiaan yhtenä hetkenä voi toisella olla enemmän murheita tai vaikka ainakin, ystävä pysyy silti. Jos ystävä ei huomaa kysyä mitä kuuluu, kerro  kysymättä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla