Kaikki aikuiset lapset eivät soittele iäkkäille vanhemmilleen saati käy kylässä.

Olen lapseton. Aiemmin pohdin, kuka minua hoitaa sitten, kun olen vanha ja raihnainen.

Ystävättäreni avasi silmäni ja kysyi, olenko varma, että jos minulla olisi lapsia, he hoitaisivat minua. Kun katselen tuttavapiiriäni, näen aikuisia lapsia, jotka eivät viikkoihin viitsi edes soittaa ja kysyä, miten iäkkäät isä ja äiti voivat, saati että he kävisivät vanhempiensa luona kylässä.

Lapseton

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
niin se metsä...

Tässä asiassa on monta puolta. Jos on tiivis yhteys lapsiinsa ja auttaminen on aina ollut vastavuoroista ei ongelmaa synny. Mutta jos vanhempi ei ole ollut kiinnostunut saati aktiivisesti auttanut ja tukenut lapsiaan, niin ei voi edelltyttää, että lapset "hoitavat" vanhempiaan. Itselläni on ollut etäiset suhteet vanhempiini. Itselläni tämä tuli eteen, kun äitini sairastui, eikä sairaudesta ja vanhuudesta huolimatta päässyt sairaalaan hoidettavaksi. Täytyi oikein kaivelemalla hakea myötätuntoa ja pyytentöntä rakkautta kun 2 viikkoa siivosi lähes kävelykyvyttömän vanhuksen antibioottiripulin aiheuttamia sotkuja. Onneksi äiti viimein pääsi sairaalaan. Vaikka minulla on suhde lapsiini kunnossa en oleta ,että he heittäisivät oman elämänsä naulakkoon ja hoitaisivat minua, kun olen aktiivisen hoidon tarpeessa. Olenhan veroni maksanut.

Äiti ja miniä

Vanhempiakin on monenlaisia. Valitettavasti vanhuus ja viisaus eivät aina asu samassa mummossa ja vaarissa! Jos vanhemmilla ja isovanhemmilla on elämänhallinnan ongelmia - päihdeongelmia, ylivelkaantumista, mielenterveysongelmia jne. - tai narsistista tai väkivaltaista käytöstä, niin miksi lasten ja lastenlasten pitäisi olla heidän kanssa tekemisissä??? Missä on syy, jos lapset eivät auta tai eivät halua pitää yhteyttä vanhempiinsa? Vanhempien ja appivanhempien kannattaa mennä peilin eteen! Ensin pitää miettiä, miten vanhemmat ovat hoitaneet, kasvattaneet ja kohdelleet omia lapsiaan? Tai onko yksi sisaruksista ollut vanhempien "suosikki" muitten sisarusten kustannuksella? Tai ovatko appivanhemmat kohdelleet epäystävällisesti ja huonosti miniöitään ja vävyjään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla