Olemme olleet uusperhe kaksi vuotta, mutta edelleen asumme kumpikin lapsiviikon aikana omissa kodeissamme.

Olemme uusperhe, jossa minulla on kolme kouluikäistä lasta, miehelläni kaksi. Olemme sopeutuneet aika hyvin toisiimme, mutta asuminen on todella vaikea kysymys. Helsingissä ei yksinkertaisesti ole kohtuuhinnalla asuntoa, jossa olisi oma makuuhuone viidelle lapselle plus yksi vanhemmille.

Muutto kauemmaksi olisi hankalaa, sillä lapset asuvat vuoroviikoin meillä ja toisilla vanhemmillaan ja koulumatkat ja kaverit on otettava huomioon. Haluamme lasten olevan meillä yhtä aikaa, jotta he tutustuvat toisiinsa ja jotta meillä olisi vapaaviikko yhtä aikaa. Olemme olleet uusperhe kaksi vuotta, mutta edelleen asumme kumpikin lapsiviikon aikana omissa kodeissamme.

Olemme kaikki alkaneet väsyä tilanteeseen. Mikä neuvoksi, sillä pääkaupungin hinnoilla meillä ei ole varaa suurperheemme tarpeita vastaavaan asuntoon?

Anna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
kaksi yhdessä

Eräs tuttuni ratkaisi vastaavanlaisen tilanteen niin, että he hankkivat samasta rapusta kaksi asuntoa, jolloin oli helppo viettää aikaa yhdessä, mutta jokaisella lapsella oli oma huone omassa kodissaan. Välillä he tekivät sitten yökyläretkiä jompaan kumpaan asuntoon, jolloin lapset nukkuivat esimerkiksi patjoilla olohuoneessa ikään kuin retkeillen.

  • ylös 12
  • alas 3
10+2

Miksi kaikilla lapsilla pitää olla oma huone? Ei ollut meilläkään kymmentä makuuhuonetta, kolme lapsille ja yksi yksi vanhemmille riitti oikein hyvin silloin, kun koko lauma asui kotona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla