Aikuiset lapseni syyttävät minua kasvatusvirheistä. Miten voin korjata menneet virheet niin, että minun ja lasten suhde tulisi kuntoon?

Lapseni syyttävät minua, että en ollut heidän mielestään hyvä äiti, kun he olivat pieniä. Nuorempi muistuttaa minua monista kasvatukseensa liittyvistä virheistä. Vanhempi on katkera siitä, että hän koki jääneensä syrjään, kun kiinnitin enemmän huomiota nuorempaan lapseen.

Molemmat lapseni ovat jo aikuisia. Olen tehnyt kaikkeni selvittääkseni asioiden oikeellisuuden. En itse muista tehneeni suuria virheitä, mutta olen pyytänyt anteeksi, että olen menetellyt heitä kohtaan väärin.

Mikä olisi oikea tapa korjata nämä virheelliset käsitykset ja kuinka voisimme luoda lämpimän ja rakkaudellisen suhteen välillemme ilman, että loukkaamme enää toisiamme?

Äidin kaipaus

Vierailija

Lukijan kirje: Miten voin korjata menneet virheet äitinä?

Kysyt tekstissäsi "Mikä olisi oikea tapa korjata nämä virheelliset käsitykset?" Eli mielestäsi ET ole tehnyt virheitä, ja lapsesi ovat katkeria syyttä suotta? Jos näin on, varmaan asiassa on vielä keskusteltavaa. Oletko pystynyt myöntämään virheesi? Oletko aidosti pyytänyt niitä anteeksi? Jos olet, niin enpä tiedä paljoa enempää mitä voisit tehdä, jos lapsesi vain ovat katkeria eivätkä halua olla tekemisissä. Aikuiset ihmiset voivat valita seuransa, vaikka se tuntuisikin epäreilulta. Jos...
Lue kommentti
Äiti on aina oikeassa muttei v...

Lukijan kirje: Miten voin korjata menneet virheet äitinä?

Nimimerkki Äidin kaipaus, olen pahoillani ettet ole saanut lapsiisi aikuisiällä hyvää suhdetta. Tietämättä paremmin mitkä ne kasvatusvirheet lapsesi mielestä olivat, voin samaistua heihin. Minä olin kauan katkera äidilleni siitä, että hän purki kaiken huonon olon, taloudelliset asiat, riidat isäni kanssa ja onnettomat lapsuutensa päivät minulle, perheemme ainoalle tytölle. Opin jo pienestä siihen että kun katsoo itseään peilistä ei ole minkään näköinen, mitkään vaatteet eivät mahdu päälle ja...
Lue kommentti