Netin käyttö ei tarkoita istumista Facebookin äärellä koko päivää. Netin kautta moni asia hoituu nopeasti ja sujuvasti.

En istu koko päivää lukemassa Facebookia. Etsin netistä tietoa, ostan matkalippuja, maksan laskuja, varaan loma-asunnot ja  katson ravintoloiden ruokalistat. Lisäksi luen suomalaisia uutisia, koska olen ulkosuomalainen.

Ostan netistä myös tavaroita, viimeksi leipälaatikon. Ruokaa en netistä tilaa, koska haluan itse valita hyvät tuotteet.

Kun etsit tietoa jostakin ilman nettiä, menetkö kirjastoon? Tietokirjat eivät ole ajan tasalla. Kun matkustat, lähdetkö asemalle jonottamaan, jos et käytä nettiä? Matkatoimistojakin on yhä vähemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Netissä on hyviä keskustelupalstoja muun muassa nuorille äideille, jotka kaipaavat vertaistukea. Täältä ulkomailta on kiva keskustella ystävien kanssa netin kautta. Vastaus tulee melkein samantien. Jos lähetän kirjeen, saan paluupostia kahden viikon kuluttua, ja puhelut tulevat liian kalliiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nykynainen

Juurakon Hulda

Oikeasti netissä voi tehdä paljon järkeviä juttuja. Minä olen opiskellut yliopiston approja, englannin kielen laajan oppimäärän. Nyt on vuorossa ruotsin verbikurssi. Olen inspiroitunut myös edullisista elämäntaitovalmennuksista. Netti jos mikä edistää alueiden välistä tasa-arvoa!

  • ylös 13
  • alas 5
Vierailija®

Kiitos kerrankin positiiviselle artikkelille koskien Internetiä ja sosiaalista mediaa! Lisää tällaista!

Liian moni artikkeli käsittelee Internetin ja sosiaalisen median käyttöä pahana mörkönä ja niiden käyttäjiä todellisuudesta vierautuneina ihmisraunioina, vaikka todellisuudessa muun muassa tuoreimmat uutiset löytyvät nimenomaan Internetistä, eikä suinkaan painettujen paperilehtien sivuilta.
Parhaimmillaan Internet ja sosiaalinen media pitävät ihmisen henkisesti vireänä ja ajan tasalla, häiritsemättä arkea sen kummemmin.

Käsitöitä harrastavana olen iloinen siitä, että voin lähes rajattomasti selata ompelu-, neule- ja virkkausaiheisia sivuja maailmanlaajuisesti ja poimia niistä talteen itseäni kiinnostavat ohjeet, useimmiten ihan ilmaiseksi. Myös monen yrityksen ilmaiset vaatekaavat ovat mahtavia: tilaa vain sähköpostiinsa niin monta kaavaa kuin haluaa ja se siitä.

Jouluruuhkat ja joulustressin olen jo vuosikaudet välttänyt tekemällä lahjaostokset nettikauppojen kautta: moni suomalainen pienyritys olisi jäänyt täysin tuntemattomaksi, ellen olisi löytänyt niitä Internetin kautta.

Teini-ikäisenä, 30 vuotta sitten, harrastin aktiivisesti kirjeenvaihtoa. Internetin käyttö on luontainen jatkumo sille harrastukselle: nyt yhteydenpito vanhoihin kirjekavereihin hoituu näppärästi sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta. On mahtavaa saada mahdollisuus pitää aikuisenakin yhteyttä heihin ja saada tietää reaaliajassa heidän kuulumisiaan, vaikka välimatkaa on paljon johtuen siitä, että asumme eri maissa ja joidenkin kanssa myös eri maanosissa. Sama pätee myös sukulaisiini, jotka asuvat ulkomailla: sähköpostiviesti lähtee sekunnissa liikkeelle ja on muutaman sekunnin päästä perillä vastaanottajalla, ilman postimaksua.
Internet on hyvä kaveri, jos sitä käsittelee oikein.

  • ylös 11
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla