Mitä tekevät tämän päivän nuoret, jotka eivät pääse töihin eivätkä vielä tiedä, mitä haluaisivat opiskella ja tehdä tulevaisuudessa?

Olin rippijuhlissa. Liikutuin nähdessäni nuoret valkoisissa alboissaan kulkemassa kirkon käytävää. Miten kauniisti pappi puhuikaan näistä nuorista, joilla on elämä edessään!

Heitä katsoessani en kuitenkaan voinut olla tuntematta huolta heidän tulevaisuudestaan. Meidän pitäisi tarjota nuorille hyvä ja onnellinen tulevaisuus, jossa he voivat elää taloudellisesti turvattua ja mielekästä elämää.

Maailma on muuttunut paljon siitä, kun itse kävin rippikoulun. Pääsin kesätöihin 16-vuotiaana ja opettelin, mistä raha tulee, mihin sitä elämässä tarvitaan ja miten se riittää. Olin töissä myös opiskelujeni aikana. En ollut riippuvainen vanhempieni enkä yhteiskunnan taloudellisesta avusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä tekevät tämän päivän nuoret, jotka eivät pääse töihin eivätkä vielä tiedä, mitä haluaisivat opiskella ja tulevaisuudessa tehdä?

Kun peruskoulu loppuu, nuorille pitäisi olla lakisääteinen työkokeilumalli, jonka avulla he saisivat työtä ja palkkaa. Kaikkeen työhön ei pitäisi vaatia koulutusta. Uusia ammattejakin pitäisi kehitellä maailman muuttuessa. Työtä olisi paljon esimerkiksi hyötyjätteiden, kierrätyksen ja luontomme suojelun parissa. Meillä ei ole varaa menettää yhtäkään nuorta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Birgitta

Vierailija

Meidän pikkukaupungissa on nuorille, jotka eivät peruskoulun jälkeen menneet ammattikouluun tai lukioon,ihana TYÖPAJA.Siellä he ahertavat ja oppivat lähes joka päivä jotain uutta.PARASTA ON SE,että moni on innostunut opiskelemaan tai saanut vakituisen työpaikan kun on oppinut työpajalla tekemään eri alan töitä.Olemme heidän vakioasiakkaitaan.TAAS odotan innolla joulumyyjäisiä.On ilo katsoa kun he ovat niin iloisia ja tuntuu että he viihtyvät työpajalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla