Miten voi katkaista mykkäkoulun kierteen, jos ei mököttäjä itse näe tarpeelliseksi muuttaa tapaansa?

Puolisollani on ärsyttävä tapa pitää mykkäkoulua. Mykkäkoulu saattaa kestää jopa viikon.

Hänen äidillään on sama tapa eli se näyttää periytyneen. Vaimoni ei näe asiassa ongelmaa. Hänen mielestään se on hänen tapansa osoittaa mielipiteensä. Minusta se on manipuloivaa vallankäyttöä. Aikuinen ihminen keskustelee asiat eikä rankaise lähimmäisiään, jos he ovat eri mieltä.

Vaimo hoitaa kyllä kaikki hommat, mitkä hoitaa hyvällä tuulellakin. Hän ei vain puhu. Jos mykkäkoulun aikana tulee vieraita, hän käyttäytyy vieraille normaalisti, mutta ei puhu sille, jota kohtaan hänellä on mökötys menossa. Hän nimittäin mököttää lapsillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vuosien myötä minusta on yhä vaikeampi jaksaa näitä mykkäkouluja. Olen ottanut sen linjan, että puhun itse normaaliin tapaan, vaikka hän ei vastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten voi katkaista mykkäkoulun kierteen, jos ei mököttäjä itse näe tarpeelliseksi muuttaa tapaansa?

Mökökökö

Vierailija

Varmaan lähtisin jonnekin illaksi/päiväksi/viikoksi /loppu elämäksi. Voi mököttää tyhjille seinille rauhassa

  • ylös 59
  • alas 19

Mykkäkoulu on todella epäkypsää käytöstä. Vaimosi käyttää tällä tavalla valtaa muihin perheenjäseniin.

Mykkäkoululainen on myös äärettömän itsekeskeinen, varsinainen "prinsessa". Koko muun perheen täytyy kävellä varoen ja syytä arvuutellen hänen ympärillään, koska hänen ylhäisyyttään on loukattu. Itsekästä, ajattelematonta.

Mielestäni voit ottaa asian aika suoraan puheeksi vaimosi kanssa ja kertoa saman mitä tässä kirjoitit: Aikuinen ihminen kertoo, mikä on vikana eikä ole puhumaton. Voit myös minusta ilmoittaa, että tästedes mykkäkoulu ei enää ole mahdollinen, ja jollei tyyli muutu, tilaat ajan perheneuvolaan.

Älä anna periksi! Mykkäkoulu on henkistä väkivaltaa. Tsemppiä!

  • ylös 29
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla