Miten voi katkaista mykkäkoulun kierteen, jos ei mököttäjä itse näe tarpeelliseksi muuttaa tapaansa?

Puolisollani on ärsyttävä tapa pitää mykkäkoulua. Mykkäkoulu saattaa kestää jopa viikon.

Hänen äidillään on sama tapa eli se näyttää periytyneen. Vaimoni ei näe asiassa ongelmaa. Hänen mielestään se on hänen tapansa osoittaa mielipiteensä. Minusta se on manipuloivaa vallankäyttöä. Aikuinen ihminen keskustelee asiat eikä rankaise lähimmäisiään, jos he ovat eri mieltä.

Vaimo hoitaa kyllä kaikki hommat, mitkä hoitaa hyvällä tuulellakin. Hän ei vain puhu. Jos mykkäkoulun aikana tulee vieraita, hän käyttäytyy vieraille normaalisti, mutta ei puhu sille, jota kohtaan hänellä on mökötys menossa. Hän nimittäin mököttää lapsillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vuosien myötä minusta on yhä vaikeampi jaksaa näitä mykkäkouluja. Olen ottanut sen linjan, että puhun itse normaaliin tapaan, vaikka hän ei vastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten voi katkaista mykkäkoulun kierteen, jos ei mököttäjä itse näe tarpeelliseksi muuttaa tapaansa?

Mökökökö

Vierailija

Mykkäkoulun harrastaja, joihin itsekin kuulun ajoittain, on lapsen minätilassa. Hänelle voi sanoa otanko yhteyttä äitiisi, niin pääset eteenpäin 1,7 - vuotiaan kehitystehtävässäsi? Hän kokee jääneensä elämässäsi tärkeysjärjestyksessä sijoille 87 - 123. Et saisi puhua kellekään, mennä minnekään, poistua hänen näköpiiristään ja muuta läheisriippuvuutta karmealla tavalla hipovaa käytöstä ja takertumista. Voisit antaa hänelle muovailuvahaa ja pyytää taiteilemaan minäkuva itsestään. Vaihtoehtoisesti hän voisi kirjoittaa uuden oodin Ilolle. Kenties hänen jauhokaapistaan löytyy siivilä, jolla hän voi siivilöidä omia virheitään ja laiminlyöntejään edeltäviltä 14 vuorokaudelta. Vaihtoehto on ottaa hänestä valokuva ja kehoittaa käymään ylösalastalossa Helsingin Linnanmäellä tai Kouvolan Tykkimäellä! Jospa sieltä vielä se nauru löytyisi Naurutalosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla