Ihmiset ovat huolissaan ilmaston lämpenemisestä mutta heittävät samaan aikaan surutta ruokaa roskiin, vaikka se lisää ilmastonmuutosta. Miksi näin, lukijamme kysyy.

Monet ystäväni ja tuttuni ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta ja syystä. Ilmastohuolestaan huolimatta näen ihmisten heittävän surutta ruokaa roskiin. Roskiin heitettävän ruoan osuus ilmastopäästöistä on todella iso, mutta se ei tunnu haittaavan.

Aikuiset jättävät lautasella osan syömättä. Lapsille laitetaan kukkura-annos, josta sanotaan, että syöt vain sen, minkä jaksat. Loppu pannaan roskiin. Miksi näin?

Eikö olisi parempi ottaa lautaselleen vain sen, mitä syö? Voi ottaa vähemmän ja sitten lisää, jos tekee mieli. Samoin lapsille voi antaa vähän, ja ruokaa saa lisää, kun se on syöty.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos ruokaa jää yli aterialta, sen voi pakastaa annosrasioihin, ja syödä vaikka kerran viikossa ”viikon koottuja”, jotka sulatetaan pakkasesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jääkaapeissa homehtuu ruokia, joita ei syödä, vaan ostetaan uutta. Kauppaan kannattaa tehdä ostoslista, eikä ostaa uutta ruokaa ennen kuin entiset on syöty. Jokainen ruokaostos maksaa myös rahaa, mutta tässä kohtaa harvaa haittaa heittää rahanarvoista tavaraa roskiin.

Vai onko huoli ilmastonmuutoksesta vain näennäistä, koska nyt valistuneen ihmisen kuuluu olla siitä huolissaan? Ilmastohuolen ei pidä olla teatteria!

Elämä ei ole teatteria

Vierailija

Tuo on niin totta, etenkin tuo että lasten lautanen laitetaan täyteen, ja lapsi syö muutaman lusikallisen ja loppu kipataan roskiin. Miksi ei laiteta ensin vähän ja sitten lisää jos lapsi syö ensin sen, mitä on jo lautasella?

  • ylös 23
  • alas 33
Moneypenny

Sanopa muuta. Huokaus. Useimmat meistä eivät voi vaikuttaa muuhun kuin omiin valintoihinsa. Moni on sokea itselleen, vaikka kritisoi muita. Joten älä sinäkään sure muiden hölmöyttä, vaan vaikuta omalla esimerkilläsi. Ruokahävikin lisäksi voit pohtia pesuaine/kosmetiikka/vaate/liikkumistapavalintojasi, ellet jo niin tehnyt.

  • ylös 19
  • alas 32
Sisältö jatkuu mainoksen alla