Paritalonaapuri lähti ulkomaille monen vuoden työkomennukselle. Mitä tehdä naapurin pihan kanssa, jota he eivät itse hoida?

Muutimme ystäviemme kanssa paritaloon. Halusimme hyvät naapurit, ja lapsemme viihtyivät yhdessä.

Pari vuotta kaikki sujui hyvin. Kesäisin grilli kuumeni jomman kumman terassilla harva se ilta. Sitten ystäväperheen toinen aikuinen sai töitä ulkomailta ja koko perhe muutti sinne. Naapurimme pitivät edelleen myös Suomen kotinsa.

Kesän koittaessa huomasimme olevamme vastuussa paitsi omasta pihastamme myös naapurin nurmikosta ja pensasaidasta. Ensimmäiset kaksi kesää menivät väliaikaisratkaisuna, sillä naapurien piti palata kohta. Hoidimme heidänkin puolensa, ettei piha rehottaisi rumana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sitten naapuri sai jatkopestin toistaiseksi.  Me olemme väsyneet kahden pihan hoitamiseen. Ystävyyden ja naapurisovun takia olemme silti jatkaneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Naapurimme muistavat aina kiittää avusta ja tuovat ulkomailta käydessään esimerkiksi pullon viiniä kiitokseksi. He tuntuvat ottavan asian kuitenkin annettuna, eivätkä ymmärrä taakkaa. Olen ehdottanut, että he lomillaan leikkaisivat vuorostaan meidänkin nurmikkomme ja aitamme, mutta olen saanut vastauksena vain naurahduksen.

Millä tavalla asia kannattaisi ottaa puheeksi, kun naapurimme tulevat elokuussa Suomeen lomalle? Ajattelin aloittaa siitä, että jätän heidän osansa pensasaidasta leikkaamatta. Onko muita ehdotuksia?

Nuorallatanssija

Vierailija

Kerrot ehdottaneesi, että naapurisi leikkaisivat vuorostaan teidän aitanne ja nurmikkonne,mutta he vain nauravat ikään kuin se olisi vitsi. Älä ehdota vaan sano suoraan asia että kahden pihan hoitaminen on liian raskasta, ja pyydä, että hankkivat jonkun hoitamaan heidän pihaansa, kun ovat itse poissa.

  • ylös 70
  • alas 45
Vierailija

Ei kannata uhriutua. Jättäkää piha hoitamatta tänä kesänä, jotta naapuri oivaltaa paljonko siinä on työtä. Eiköhän ennen komennukselle paluuta heilläkin ole joku idea kuka sitä hoitaa ja millä korvauksella heidän poissa ollessaan.

  • ylös 34
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla