Jouduin työn vuoksi muuttamaan toiseen kaupunkiin. Poikani jäi jatkamaan lukiota entiseen kotikaupunkiin ja muutti isänsä luo asumaan.

Jouduin työni vuoksi muuttamaan toiselle paikkakunnalla kauas aiemmasta kotikaupungistani. Vaihtoehtona olisi ollut työttömyys.

Olin eronnut kolme vuotta aiemmin. Koska pojallamme oli lukio kesken, hän jäi asumaan entiseen kotikaupunkiini. Hänen uudessa suhteessa elävä isänsä otti hänet pitkin hampain luokseen.

Nyt on käynyt ilmi, että pojalla on isänsä luona hankalat olot, sillä isän uusi nainen ei halua heidän onnensa keskelle teinipoikaa. Poika itse ei puhu siitä, mutta olen kuullut asiasta muun muassa pojan kaverin äidiltä, joka on ystäväni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Poika pantiin asumaan kellarikerrokseen tehtyyn askarteluhuoneeseen, vaikka muitakin huoneita olisi ollut, koska isän uusi nainen on sitä mieltä, että poika pitää melua ja sotkee paikkoja. Lisäksi hän syö liikaa. Poika tietysti muistuttaa olemassa olollaan myös siitä, että isällä on ollut elämää aiemminkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika, jolle isän lähtö oli shokki, ei halua puhua isästä mitään kielteistä, eikä suostu keskustelemaan, kun olen yrittänyt ottaa asiaa puheeksi. Hänen koulunsa menee kuitenkin koko ajan surkeammin, ja olen huolissani hänen tulevista ylioppilaskirjoituksistaan.

Isä ei vastaa sähköposteihini eikä puheluihini, hän on halunnut leikata minut kokonaan irti elämästään. Mitä voin tehdä tässä tilanteessa?

Huolestunut äiti

Kaisa

Parasta olisi jos pojalle järjestyisi oma asunto. Itse olen muuttanut 15-vuotiaana lukioon toiselle paikkakunnalle, kun kotikunnassa ei ollut mahdollisuutta jatko-opintoihin. Kun äiti pitää puhelimitse yhteyttä ja paikkakunnalla on tuttuja aikuisia, voi järjestely olla hyvin toimiva.

  • ylös 16
  • alas 9
Kiertolainen

Ota poika luoksesi asumaan. Lukiolaiselle koulun vaihtaminen ei ole mikään tragedia eikä trauma. Itse vaihdoin koulua monta kertaa vanhempien muuttaessa enkä erityisesti kärsinyt. Nyt aikuisena minulla on yhä ystäviä eri puolilta maata. Rakkaan mamman luona, poissa äitipuolinoidan ja möntin faijan luota on taatusti kivempaa.

  • ylös 13
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla