Harmittaa, että suosittelin tuttuani työpaikalla olevaan tehtävään.

Suosittelin tuttavaani työpaikallamme auki olevaan tehtävään, ja hän tuli valituksi. Olin tehnyt hänen kanssaan töitä vuosia sitten ja silloin kaikki sujui hyvin. Nyt ei suju.

Tuttuni lipsuu jatkuvasti aikatauluista ja antaa milloin mitäkin selitystä. Työt tulevat lopulta tehdyksi, mutta patistuksen jälkeen ja aina myöhässä. Hänen koeaikansa ehti mennä umpeen ja hänellä on työsopimus.

Olen tosi nolona. Olen sanonut esimiehelleni, että pahoittelen suosittelujani, mutta en tiennyt, että tuttavani on muuttunut entisistä ajoista. Silti minulla on olo, että minua syytetään, kun työt eivät suju. En tiedä, mitä muuta tässä voin tehdä, kuin pahoitella, ja sen olen jo tehnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Harmittaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

On pomon tehtävä panna myöhästelevä työntekijä aisoihin. Ammattitaitoinen pomo ottaa henkilön puhutteluun. Jos ei tavat muutu, hänet voi irtisanoa.

  • ylös 95
  • alas 8
Vierailija

Vaikka oletkin suositellut tuttavaasi työhön, et ole vastuussa hänen palkkaamisesta. Se on työnantajan päätös ja tällöin, jos tuttavasi ei suoriudu tehtävistään niin kuin pitäisi, on työnantajan velvollisuus asiaan puuttua. Olet jo rehdisti kertonut, että suosittelit tuttavaasi työhön sillä kokemuksella mitä sinulla aikaisemmin oli. Se riittää. Lakkaa patistamasta tuttavaasi tekemään hänelle kuuluvat tehtävät ja ehkä työnantaja löytää syyn purkaa työsopimus. 

  • ylös 48
  • alas 59
Sisältö jatkuu mainoksen alla