Vanhempien tehtävä on kasvattaa omat lapsensa. Isovanhempien tehtävä on tukea vanhempia siinä, ei vetää omia linjojaan.

Jotkut isovanhemmat yrittävät paikata omia kasvatusvirheitään lastenlasten kanssa. Omia lapsia on jopa fyysisesti kuritettu tai henkisesti alistettu. Tällaisen autoritäärisen kasvatuksen vastakohtana joissakin kodeissa ei ole pitäviä sääntöjä ja turvallisia rajoja. Molemmat ääripäät ovat lapselle haitallisia.

Osa isovanhemmista lahjoo lapsenlapsia tavaralla ja rahalla. Joillakin tulee lapsen vanhempien kanssa erimielisyyksiä lastenhoidossa ja kasvatuksessa. Kun äiti ei anna, niin mummo antaa.

On äitien ja isien tehtävä huolehtia omista lapsistaan. Isovanhempien tehtävä on tukea vanhempia tässä kasvatustehtävässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvatusvastuu on vanhemmilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Samaa mieltä

Kyllä pitää paikkansa, että jotkut isovanhemmat nyt pyrkivät elämään omaa lapsuutta tai vanhemmuutta uudestaan sallimalla kaiken tai jopa kilpailemalla toisen isovanhemman kanssa tai olemalla aina jopa silloin lastensa tukena kun nämä tahallisesti tekevät ilkeyttä.

Onko tässä taustalla pelko yksinäisyydestä ja hylätyksi tulemisesta tai oman elämän merkityksettömäksi kokeminen.

On hienoa jos jaksaa olla tukena jos lapsella ongelmia ja joskus ilahduttaa hoitoavulla mutta lapsen tai lapsenlapsen palvominen ö vaikka nämä toimivat väärin tahallisesti kiusaten ja toimien miten ei itselleen haluaisi, on väärin.

Vierailija

Olen samaa mieltä kanssasi, nimimerkki "Kasvatusvastuu on vanhemmilla". Vanhempien tehtävä ja oikeus on kasvattaa lapsensa niin kuin haluavat.

Mielestäni omien lastenkaan kasvatukseen saa puuttua vain, jos he jättävät lapsensa heitteille. Se, että on kasvatusperiaatteista eri mieltä, ei oikeuta puuttumaan kasvatukseen.

Itse tunnen useinkin kademieltä siitä, kuinka hienosti lapseni omia lapsiaan ohjaavat ja kasvattavat. Itse olin paljon huonompi äiti kuin poikani on isä tai tyttäreni äiti. Olen useinkin eri mieltä jostain yksityiskohdasta, mutta pidän suuni visusti supussa.

Pari kertaa tyttäreni on kysynyt mielipidettäni ja silloin olen sen sanonut. Mielestäni vanhemmilla ei muuta oikeutta olekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla