Lapsiperheen vanhemmat voivat uupua hoitotaakkansa alle, jos oman perheen lisäksi apua tarvitsevat iäkkäät vanhemmat.

Kaikilla perheillä ei ole mummoja ja vaareja, joista olisi apua. Sen sijaan on mummoja ja vaareja, jotka tarvitsevat itse apua jopa päivittäin.

Lapsiperheen vanhemmat voivat uupua hoitotaakkansa alle, jos oman perheen lisäksi apua ja hoitoa tarvitsevat iäkkäät, sairaat vanhemmat.

Neuvoloiden terveydenhoitajat eivät voi olettaa lapsiperheiden saavan apua isovanhemmilta. On myös tilanteita, joissa apua lastenhoitoon ja kodinhoitoon on helpompi pyytää muualta kuten tutulta kaveriäidiltä, luotettavalta nuorelta tai Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitajalta. Kodin siivouspalvelua voi ostaa ammattisiivoojalta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastakohtana on perheitä, joissa isovanhemmat ovat päävastuussa lapsiperheen arjen pyörittämisestä ja auttavat koko ajan. Mielestäni vanhempien tehtävät kuuluvat perheessä äidille ja isälle, eikä tätä vastuuta saa siirtää isovanhemmille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monenlaista apua

Vierailija

Tämä kirjoitus oli outo. Mitä tässä edes yritettiin sanoa? Isovanhemmista on jo täällä puhuttu paljon, ja todella monet ihmiset tuntuvat olevan sitä mieltä, että lapsia ei saa viedä isovanhemmille hoitoon. Minusta se on outoa, mutta ehkä näillä ihmisillä on sitten tosi erilaiset vanhemmat kuin omani, tai ovat itse jotenkin kyllästyneitä isovanhempia.

Tuo on totta, että viranomaiset eivät saisi olettaa kysymättä, että perhe saa jostain apua, jos ei kerran saa.

  • ylös 16
  • alas 12
Äidiksi kasvanut

Isovanhempien ei pidä mennä ottamaan sitä vastuuta vaan antaa lastensa kasvaa itse vanhemmiksi. 

  • ylös 15
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla