Tulimme mökille, ja muistin taas, miksi vihaan mökkeilyä. Toistakymmentä vuotta olemme silti viettäneet mökillä viikonloppuja ja lomia, koska vaimo haluaa.

Maalaispoikana osaan mökillä tarvittavat työt. Minulle mökkeilyssä ei ole kuitenkaan samaa hohtoa kuin kaupunkilaissyntyiselle vaimolleni. Sain jo lapsena sellaisesta elämästä tarpeekseni.

En enää viitsi mainita vaimolle töistä, joita olen mökillä ajatellut tehdä, sillä ne menevät heti työlistaan ja pian alan saada vihjailuja odottavista hommista. Jos en ole huomaavinani, hän lopulta komentaa minua töihin, karsimaan pusikkoja, maalaamaan varastoa, pienimään puita, ajamaan nurmikkoa, tyhjäämään puuseetä, lämmittämään saunaa, kantamaan vesiä...

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen käyttänyt kesälomarahani mökin kunnostuksiin ja hankintoihin. Olen tehnyt remontteja itse ja teettänyt muilla. Olen ottanut mökillä myös lomaa, lukenut tai vain katsonut järvelle. Mutta joudun ottamaan oman aikani riitoja uhmaten tai varkain, koska aina olisi jotain tehtävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen miettinyt, mikä tekee vaimostani mökillä erilaisen ihmisen kuin kotona? Miksi hän alkaa ohjeistaa minua, vaikka ei tee sitä muulloin? Me emme riitele juuri koskaan paitsi mökillä. Se on saanut minut vihaamaan mökkeilyä.

Mökkeilyn traumatisoima

Vaimo myös

Ratkaisunne on mielestäni hyvin kummallinen - jos vaimosi haluaa että joku asia korjataan niin hänhän voi ihan itse ottaa vasaran kauniiseen käteen. Suosittelen lämpimästi, että kerrot vaimollesi että sinun näkemyksesi rentouttavasta ja mukavasta mökkielämästä on sitä kun saa olla vaan, etkä aio olla enää työmies. Jos ja kun mökillä pitää vaimosi mielestä jotain fiksata niin palkatkaa mökkitalkkari tekemään se. Vaimo saa asiat korjaantumaan ja sinä saat leposi. Olette ilmeisesti asiasta keskustelleet mutta nyt lienee aika laittaa kova kovaa vastaan - kerrot miten asia on ja sitten yksinkertaisesti alat toimimaan mökillä kuten haluat vaimosi syyllistämisestä huolimatta. Ajan kanssa hän kyllä tajuaa tilanteen ja löydätte yhteisen sävelen & hyvän kompromissin.

  • ylös 16
  • alas 0
mittumaari

Tehkää sopimus työnjaosta sisällyttäen riittävästi vapaa-aikaa ennen kuin menette mökille. Ilman sitä älä lähde, ja mökillä toimit sen mukaan ajankäytöllisesti, mitä olette etukäteen sopineet.

  • ylös 15
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla